9 ay 10 gün sonra McKinsey doğdu…

İlker Karagöz FOX TV Çalar Saat programında CHP Abant zirvesinden bir video haber gösterdi.

Kemal Kılıçdaroğlu sabah yürüyüşünde ürün satan köylü kadınlarla konuşurken bir köylü kadın, "Kameralar çekmese neler söyleyeceğim neler" dedi…

Gerisi haberde yok.

Kemal Bey kameralar olmadan kendisi ile görüştü mü görüşmedi mi bilmiyorum.

Ama bildiğim şudur:

AKP'nin 16 yıldır tüm Türk milletine korku yaşattığı...

"Devlet Ana - Devlet Baba" deyimi yerine AKP'nin yarattığı ve hatta uyguladığı "Ceberut Devlet" uygulamalarından milletin nasıl korktuğunu bu köylü kadının sözleri açık seçik ortaya koydu.

Kemal Bey ise, "korkma, söyle, çekinme" diyemedi. O da kadının başına geleceklerden çekindi mi acaba?

Erdoğan ne dedi?

18 Kasım 2017 - Dolar: 3.87

AKP'nin Rize 6. Olağan il kongresinde Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın resmi açıklaması:

"… IMF bizden borç istedi 5 milyar dolar. Arkadaşlara 'Verin' dedim. Baktılar ki Türkiye veriyor, vazgeçtiler.

Merkez Bankasının o günlerde 27,5 milyar dolar olan rezervinin 120 milyar dolara çıktı. 27,5 milyar dolar nere, 120 milyar dolar nere? Aslında biz 138'e çıkmıştık, bir gerileme yaşadık. Şimdi tekrar bunu toparlayacağız, o 138'i de geçeceğiz inşallah. Bu rezervi bulacağız."

Merkez Bankası ne dedi:

Eylül 2018 - Dolar: 6,05

Merkez Bankası'nın resmi açıklaması:

"Resmi Rezerv Varlıkları, bir önceki aya göre yüzde 11,8 azalarak 88,9 milyar ABD doları düzeyinde gerçekleşmiştir.

O günden bugüne, Türkiye'nin döviz rezervi kaybı 31 Milyar Amerikan doları oldu.

9 ay 10 gün sonra McKinsey doğdu…

Devlet ve ekonomi yönetimi ile yapılanması IMF'e değil ama McKinsey'e devredildi.

Bülent Kuşoğlu ne dedi?

Meclis'te milletvekillerinin cumhurbaşkanı, yardımcısı ve 16 bakan hakkında verdikleri toplam 3 bin 552 soru önergesinden sadece 405'inin ilgililere gönderildiğini, 62'sinin yanıtlandığını 343'ünün ise yanıtlanmadığını yazınca CHP Genel Başkan Yardımcısı ve İdari ve Mali işler Başkanı Bülent Kuşoğlu aradı ve dedi ki;

"Sayıştay raporları da tatil gerekçesi ile dağıtılmıyor. Çalışmak istiyorum raporlara ulaşamıyorum. Türkiye Büyük Millet Meclisi Başkanına söyledim cevap veremedi.

Plan, Bütçe Komisyonu başlamadan sadece bir gün önce 200 civarında raporu veriyorlar. Nasıl inceleyecek, nasıl değerlendireceksiniz bir günde.

Dertleri tıraşlanmış raporun basında yer almaması

Sayıştay, Türkiye Varlık Fonunu denetleyemeyecek. 200 milyarlık mal varlığı olan bir anonim şirkettir ve başkanı da cumhurbaşkanı Erdoğan'dır.

Ben Plan Bütçe Komisyonuna üye seçildiğimde tüm komisyon üyelerinin konuşmaları basında yer alırdı. Şimdi hiç bir medya yayınlanmıyor

İlk yıl TBMM TV'de üye milletvekilleri bütçe konusunda açık oturum yapıp bütçeyi tartışırdık AKP'nin Meclis Başkanları bu yayınları kaldırdılar.

Ayrı ayrı röportaj yapmaya başladılar ikinci yıl o da kalktı sadece AKP'liler ile röportaj başladı. Biz devreden çıktık.

Ancak hiç bir akademisyen, sivil toplum kuruluşu, bürokrat, aydın, kanaat önderi ya da medya kuruluşu bu konuları eleştirmez, eleştiremez."

Ümit Yalım ne dedi?

Milli Savunma Bakanlığı eski Genel Sekreteri Ümit Yalım'dan gelen çok ilgi mesaj şöyle:

"09 Eylül 2018 Pazar günü Yunanistan'ın Selanik kentinde, Türk plakalı araca demir çubuk ve taşlarla yapılan saldırıda araçtaki Türkler canlarını zor kurtardı.

Türk plakalı araca yapılan saldırıda, araçta bulunanlar arasında başörtülü vatandaşlarımız da vardı.

pontus1.jpg

Erdoğan, Yunanların, başörtülü vatandaşlarımıza demir çubuklarla ve taşlarla yaptığı alçakça saldırıya sessiz ve tepkisiz kaldı. Erdoğan bu durumu nasıl izah edecek?

Erdoğan ve AKP Hükümetlerinin sessiz ve tepkisiz kalmasından cesaret alan Yunan Hükümeti şimdi de Yunanistan'a gelen turistlere Sözde Pontus Rum Soykırımı broşürü dağıtıyor.

Broşürün arkasında Pontus Rum Devleti Haritası yayınlanmış. 

Haritada, Kastamonu, Sinop, Amasya, Samsun, Tokat, Ordu, Giresun, Erzincan, Bayburt, Gümüşhane, Trabzon, Rize ve Artvin illerimiz olmak üzere toplam 13 ilimiz Sözde Pontus Rum Devleti'nin sınırları içinde gösterilmiş.

Türkiye'nin batısında işgal edilen adalarımızda gözümüzün içine baka baka Bizans Devleti kuruluyor."

Ben ne diyorum?

Bülent Bey, Abant'taki bir köylü kadın kameralar önünde konuşmaya korkuyorsa, saydıklarınız da aynı korku ile konuşmuyorlardır.

Ümit Bey, AKP ve Erdoğan konuşmuyor, tepkisiz kalıyor, görmezden ve duymazdan geliyorlarsa işte biz açıklamanızı hiç çekinmeden kamuoyuna duyuruyoruz.

Bir avuç kalsak da biz varız, yazarız…

Biz, özerk medya, özgür gazetecileriz.

Ancak, şimdilik (!) bu kadar yapabiliyoruz…

Yazarın Diğer Yazıları