9 ayda 590 bin abonenin doğal gazı kesildi. 2 ayda 3 kere zam geldi

9 ayda 590 bin abonenin doğal gazı kesildi. 2 ayda 3 kere zam geldi
Geçen yılın 9 ayında ülke genelinde 590 bin abonenin doğalgazının borcundan dolayı kesildiği ortaya çıktı. Yani her ay yaklaşık 65 bin abonenin doğalgazının kesildiği belirtiliyor. Yılbaşından bu yana doğalgaza 3 kez zam gelirken, BOTAŞ Genel Müdürü Burhan Özcan Türkiye'de doğalgazın ucuz olduğunu savundu. CHP İzmir Milletvekili Atila Sertel ise bu sözlere “Almanya'da asgari ücretli, bir aylık maaşıyla 2 bin 354 metreküp doğalgaz alabiliyor, bizde ise bunun yarısı ve 1.326 metreküp alabiliyor" sözleriyle ce

Sözcü’den Veli Toprak’ın haberine göre, korona virüs salgınının körüklediği ekonomik kriz nedeniyle işsiz kalan veya geliri azalan vatandaşların sayısı hızla artarken, birçoğu faturalarını bile ödeyemez hale geldi.

Geçen yılın 9 ayında ülke genelinde 590 bin abonenin doğal gazının borcundan dolayı kesildiği ortaya çıktı.

Yani her ay yaklaşık 65 bin abonenin doğalgazının kesildiği belirtiliyor.

“TÜRKİYE’DE BİRÇOK ÜLKEYE GÖRE UCUZ”

Yılbaşından bu yana doğal gaza 3 kez zam gelirken, Boru Hatları ile Petrol Taşıma A.Ş. (BOTAŞ) Genel Müdürü Burhan Özcan ise Türkiye''de doğal gazın ucuz olduğunu savundu. TBMM KİT Komisyonu''nda konuşan Özcan, “Ankara''da bir metreküp doğal gaz 2.13 lira. Londra''da 4.2, Sofya''da 5.06, Almanya''da 6.06, Roma''da 7.7 ve Amsterdam''da ise 10.13 lira” dedi ve doğal gazın birçok ülkeye kıyasla daha ucuz olduğunu vurguladı. Özcan, geçen yıl konutlarda ve sanayi doğal gazında hiç fiyat artışı yapılmadığını, sanayide ise yüzde 9.68 indirim uygulandığını söyledi.

“MAAŞLARLA KIYASLAYIN”

CHP İzmir Milletvekili Atila Sertel ise bu sözlere asgari ücret ile cevap verdi ve “Almanya''da asgari ücretli, bir aylık maaşıyla 2 bin 354 metreküp doğal gaz alabiliyor, bizde ise bunun yarısı ve 1.326 metreküp alabiliyor. Bizim bir asgari ücretlimiz İngiliz''in asgari ücretlisinin dörtte 1''i kadar doğal gaz alabiliyor. Maaşlarla kıyaslayın, doğal gaz fiyatları çok yüksek” açıklamasını yaptı.

ZAM YÜZDE 3

BOTAŞ''ın son yayınladığı tarife tablosuna göre, mart ayından geçerli olmak üzere doğal gaza yüzde 1 oranında zam yapıldı.

Ocak ve şubat aylarında da BOTAŞ doğal gaza yüzde 1''er zam yapmıştı. Böylece yeni yılda yapılan zam oranı yüzde 3''ü buldu.

BOTAŞ Genel Müdürü Burhan Özcan