9. Cumhurbaşkanı Demirel, mezarı başında anıldı

9. Cumhurbaşkanı Demirel, mezarı başında anıldı
9. Cumhurbaşkanı Süleyman Demirel, ölümünün birinci yılında memleketi İslamköy'de anıldı.

"Altı kez kalktığı başbakanlık koltuğuna yedi kez oturan" ve 16 Mayıs 1993'te Türkiye Cumhuriyeti'nin 9. Cumhurbaşkanı seçilen Türk siyasetinin fötr şapkalı "baba"sı Süleyman Demirel'in vefatının üzerinden bir yıl geçti.

Türkiye Cumhuriyeti'nin 9. Cumhurbaşkanı, 40 yılı aşkın siyasi hayatında kendi deyimiyle "altı kez gittiği başbakanlığa yedi kez gelen" Süleyman Demirel, 17 Haziran 2015'te saat 02.05'te solunum yolu enfeksiyonu ve kalp yetmezliği nedeniyle, tedavi gördüğü Ankara Güven Hastanesinde yaşamını yitirmişti. 

Isparta'nın Atabey ilçesindeki İslamköy'de anıt mezarının bulunduğu Çalca Tepesi'nde düzenlenen anma törenine, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Süleyman Soylu, Cumhurbaşkanlığı Genel Sekreteri Fahri Kasırga, Isparta Valisi Şehmus Günaydın, Türkiye Barolar Birliği Başkanı Metin Feyzioğlu, eski TBMM Başkanı İsmet Sezgin, eski bakanlar, aile yakınları ve çok sayıda vatandaş katıldı.

Törende Kasırga, Demirel'in mezarına Cumhurbaşkanlığı çelengini sundu. Çelenk sunumunun ardından saygı duruşunda bulunuldu. Daha sonra aile yakınları taziyeleri kabul etti. Tören, duaların okunmasıyla sona erdi.