9 milyon liralık eroin

9 milyon liralık eroin
Eskişehir’de, piyasa değeri yaklaşık 9 milyon lira değerinde olan 320 paket içerisinde 164 kilogram 242 gram eroin ele geçirildi.

 Edinilen bilgiye göre, İl Emniyet Müdürlüğü Uyuşturucu ile Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri, 61 plakalı TIR’ın, Doğu illerinden Batı’ya uyuşturucu madde taşıyabileceği ihbarını aldı. Bunun üzerine harekete geçen ekipler, bahse konu TIR’ı Ankara yolu 9’uncu kilometrede bulunan kontrol noktasında durdurdu. Uyuşturucu arama köpeğinin tepki verdiği TIR’ın stepne lastikleri açıldığında, toplamda 320 paket içerisinde 164 kilo 242 gram uyuşturucu eroin maddesi ele geçirildi.
  Araç ve uyuşturucu maddelere el konulurken, muş ili nüfusuna kayıtlı araç sürücüsü O.S. ve araç içerisinde bulunan yine Muş ili nüfusuna kayıtlı olan M.Ç. isimli şahıslar yakalanarak, gözaltına alındı. İki şüpheli şahıs hakkında Uyuşturucu Madde Ticareti Yapmak suçundan adli işlem başlatıldığı öğrenildi.

PİYASA DEĞERİ YAKLAŞIK 9 MİLYON LİRA

  Öte yandan bahse konu yapılan operasyonda elde edilen uyuşturucu maddenin, Eskişehirilinde bugüne kadar yapılan en büyük yakalama olarak kayıtlara geçtiği bildirildi. Ayrıca yakalanan 164 kilo 242 gram uyuşturucu eroin maddesinin yurt içi piyasa değerinin yaklaşık 8 milyon 200 bin lira, yurt dışı piyasa değerinin ise yaklaşık 2 milyon 500 bin Euro olduğu öğrenilirken, eroin maddesinin piyasaya sürülmesinin önüne geçildiği ve yaklaşık 820 bin kişinin zehirlenmesine engel olunduğu belirtildi.