91 yıllık sıcaklık rekoru kırıldı: Termometreler patladı

91 yıllık sıcaklık rekoru kırıldı: Termometreler patladı
Türkiye’yi etkisi altına alan sıcak havalar etkisi artırmaya devam ederken Şanlıurfa’nın Siverek ilçesinde hava 47 dereceye yükseldi. Adana’da ise 91 yıllık sıcaklık rekoru kırıldı.

Meteorolojinin kayıt tutmaya başladığı 1929 yılından itibaren kentte mayıs ayı sıcaklık rekoru 26 Mayıs 1945 tarihinde 37 derece ile kırılmıştı. Bugün ise termometreler saat 13.30'da 38 dereceyi gösterdi. Kentte nem oranının ise yüzde 51 olduğu kaydedildi. Türkiye son on yılların en sıcak günlerini yaşıyor. Adana'da son 91 yılın sıcaklık rekoru kırılırken, kentteki bazı termometreler sıcağın etkisiyle patladı.

Marmaris 45 derece ile Bursa ise 38 derece ile son 75 yılın rekorunu kırdı. Meteoroloji yetkilileri Mayıs ayı normallerin üzerindeki sıcakların devam edeceğini belirtip vatandaşları zorunlu olmadıkça dışarı çıkmamaları için uyarıyor. 


45 DERECEYİ GÖRDÜ

Muğla'nın Marmaris ilçesinde caddelere konumlandırılmış elektronik termometreler 45 dereceye gösterirken nem oranın yüzde 68, deniz suyu sıcaklığının 14 dereceye kadar çıktı. Marmaris Meteoroloji Müdürlüğü yetkilileri, Afrika sıcaklıklarının hafta içinde de devam edeceği, ardından aralıklarla yağmur yağacağı tahminini yaptı.

ŞANLIURFA’DA SICAKLIK 40 DERECEYİ AŞTI

Türkiye'nin en sıcak kentlerinden olan Şanlıurfa'da bugün termometreler 40 dereceyi gösterdi. Evlerinden bunalarak dışarı çıkan vatandaşlar, parklarda ve ağaç gölgelerinde dinlenerek sıcaktan korunmaya çalıştı.