92 yılında kurulmuştu ünlü faktoring kapandı

92 yılında kurulmuştu ünlü faktoring kapandı
Pamukbank tarafından 1992 yılında kurulan Pamuk Faktoring AŞ’nin etkinlik müsaadesi, firmanın kendi talebi doğrultusunda iptal edildi.

Bankacılık Düzenleme ve Denetleme Kurumu’nca (BDDK), Pamuk Faktoring AŞ’nin etkinlik müsaadesinin, firmanın kendi talebi doğrultusunda iptal edilmesine karar verildi.

BDDK’nın Resmi Gazete’nin bugünkü sayısında yer alan karara göre, Pamuk Faktoring AŞ’nin etkinlik müsaadesi, firmanın kendi talebi doğrultusunda iptal edildi. Kararın 6361 sayılı Finansal Kiralama, Faktoring, Finansman ve Tutum Finansman Şirketleri Kanunu uyarınca alındığı belirtildi.

PAMUKBAK TMSF’YE GEÇİNCE EL DEĞİŞTİRDİ

Pamuk Faktoring A.Ş., 1992 yılında Direkt Faktoring A.Ş. unvanı ile Pamukbank tarafından kuruldu. Mart 1995''te, Şirket unvanı Pamuk Faktoring A.Ş. olarak değiştirildi. 1996 yılından itibaren daha aktif olarak yurtiçi ve uluslararası faktoring hizmetleri sunan şirket, Finansal Kurumlar Birliği üyesiydi.

2002 yılında ana ortak olan Pamukbank''a Tasarruf Mevduat Sigorta Fonu (TMSF) tarafından yönetimi devralınmasının neticesinde Pamuk Faktoring''in de yönetimi TMSF''ye geçti. 2006 yılı sonunda şirketin satışı ile ilgili açılan ihaleyi, finans sektörüne girmeyi hedefleyen Karadeniz Holding''in kazanması ile nisan 2007''den itibaren bir Karadeniz Holding iştiraki olarak faaliyetlerine devam ediyordu. Haziran 2008''de de intibak sürecini tamamlayarak BDDK 28 Mayıs 2008 tarih ve 2626 sayılı Kararı ile Finansal Kiralama, Faktoring ve Finansman Şirketlerinin Kuruluş ve Faaliyet Esasları Hakkında Yönetmelik hükümleri uyarınca faktoring faaliyetlerinde bulunması uygun görülmüştü.

 

İlgili Haberler