93 yaşındaki Nuri Güler korona virüsü yenmeyi başardı

93 yaşındaki Nuri Güler korona virüsü yenmeyi başardı
Denizli’nin Pamukkale ilçesinde ikamet eden 93 yaşındaki Nuri Güler, yakalandığı korona virüsü yenerek sağlığına kavuştu.

Korona virüs salgınının en fazla etkilediği gruplardan biri de de 65 yaş üstü vatandaşlar olarak biliniyor. Ancak hastalığa yakalanan 93 yaşındaki Nuri Güler, korona virüsü yenmeyi başardı.

 

Denizli'nin Pamukkale ilçesinde yaşayan 6 çocuk ve 61 torun sahibi Nuri Güler'in oğlu, korona virüse yakalandı. Oğlu ile temaslı olan Güler evinde karantinaya alındı. Sağlık ekiplerince Güler'e evinde yapılan test sonucu pozitif çıktı. Korona virüs hastası Güler'e ilaç tedavisi başlanırken, hastalığının seyri takibe alındı. Karantina boyunca öksürük ve halsizlik şikayetleriyle boğuşan Nuri Güler, korona virüse karşı verdiği savaşı kazanarak sağlığına kavuştu.

ÖNCE OĞLU KORONA VİRÜSE YAKALANDI 

Sağlık çalışanlarına teşekkür eden Güler, "Oğlumun korona virüs olmasından sonra, evime sağlık çalışanları geldi. Test yaptılar, benim de korona virüs olduğumu söylediler. İlaç bırakıp, her gün arayarak ve ziyaret ederek durumumu sordular. Hepsinden Allah razı olsun. Hi. sigara ve alkol kullanmadım.  Her öğünde yemeklerden sonra tatlı yemeyi çok severim. Bu yaşıma kadar sağlıkla ilgili herhangi bir rahatsızlığım olmamıştı. Ömrü hayatımızda bunu da görmek varmış. Allah tez zamanda virüs belasından bizi kurtarsın. İnşallah tüm hastalar benim gibi iyileşerek şifa bulurlar" diye konuştu.

"BÜYÜKLERİMİZİ YETERİNCE KORUYAMIYORUZ" 

Denizli İl Sağlık Müdürü Uzm. Dr. Berna Öztürk, bulaş riskini azaltmak için aile içi temasın en aza indirilmesi gerektiğini belirterek, "Nuri Güler'de gördüğümüz gibi aile içi bulaş çok fazla ve büyüklerimizi yeterince koruyamıyoruz. Burada özellikle gençlere çok büyük sorumluluk düşüyor. Sosyal hayatı sınırlayıp, kurallara uyarak büyüklerimizi özellikle de yaşlılarımızı korumalıyız.  Herkes Nuri amcamız kadar şanslı olmayabilir. Buradan bir kez daha vatandaşlarımızı uyarmak istiyorum. İzolasyon kurallarına, sosyal mesafeye ve maske kullanmaya özen göstersinler ve ülke olarak koronavirüsle yürüttüğümüz mücadelede ‘Ben de varım’ desinler" dedi.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı