95 yaşında koronayı yendi. Reçetesini böyle açıkladı

95 yaşında koronayı yendi. Reçetesini böyle açıkladı
Bartın’da, korona virüse yakalanan 95 yaşındaki Fatma Ayan, iyileşerek hastaneden taburcu oldu. Ayan, "Ben gençliğimde çok sağlıklı beslendim. Sabahları bal, yoğurt ve süt yedim. Doktorlar bana hastanede çok iyi baktılar” diye konuştu.

Bartın’da, korona virüse yakalanan 95 yaşındaki Fatma Ayan, korona virüsü yendi.

YAŞLI KADIN BİRÇOK HASTALIK GEÇİRDİ

DHA'da yer alan habere göre, merkeze bağlı Gürpınar köyünde kızı Müesser Koç ile oturan 4 çocuğu, 12 torunu olan Fatma Ayan, 23 Eylül günü rahatsızlandı. Fatma Ayan yapılan test sonucunun pozitif çıkması nedeniyle Bartın Devlet Hastanesi’nde tedaviye alındı. 13 gün süren tedavisinin ardından Ayan taburcu edildi. 10 yıl önce kalp krizi ve beyin felci geçiren Fatma Ayan, sağ gözünde görme kaybı ve duyma yetisini de yüzde 80 oranında yitirdi.

"GENÇLİĞİMDE ÇOK SAĞLIKLI BESLENDİM"

Korona virüsü atlattıktan sonra evinde dinlenen Fatma Ayan, "10 günden fazla hastanede yattım. Ne hastalığım olduğunu bilmiyorum. Başım ağrıyordu ama şimdi iyiyim. Ben gençliğimde çok sağlıklı beslendim. Sabahları bal, yoğurt ve süt yedim. Doktorlar bana hastanede çok iyi baktılar” diye konuştu.

"VİRÜSÜ ATLATMASINA ÇOK ŞAŞIRDIK"

95 yaşındaki annesinin virüsü atlatmasına çok şaşırdıklarını belirten Müesser Koç, "Annemde grip rahatsızlığı başladı. Sonra sağlık ekiplerini çağırdık. Testi pozitif çıkınca, hemen alıp hastaneye yatırdılar. Hastanede yattıktan sonra sağlıklı bir şekilde taburcu oldu. Biz çok şaşırdık. Çünkü çok korkmuştum. Allah’ımıza binlerce şükür olsun ki şu an çok iyi. Geçtiğimiz yıllarda 2 kere anjiyo ve felç geçirdi. Ama tansiyonu var. Sağlık durumu çok iyi, bizde virüsü atlatınca çok sevindik. Allah daha çok uzun ömür versin” dedi.