Lüleburgazspor kayyuma gitmeyecek. A be Lüle, n'oldu büle, çabuk süle

Lüleburgazspor kayyuma gitmeyecek. A be Lüle, n'oldu büle, çabuk süle
Tarihinin en kötü dönemlerini geçiren 55 yıllık Lüleburgazspor, kaderine terk edildi. Kulübün başkanlığına aday çıkmadı. Mevcut başkan Yılmaz Canpolat takıma sahip çıktı.

HABER: YILMAZ AKTEPE

Lüleburgaz''ın marka değeri, binlerce taraftarın armasına gönül verdiği Lüleburgazspor kaderine terk edildi.

TFF Bölgesel Amatör lig 8.Bölge 1.Grup''ta mücadele eden ve yaşadığı ekonomik kriz nedeniyle mülki amir, belediye başkanları, işadamları ve sivil toplum kuruluşları tarafından gerekli maddi desteği alamayan kulübe kimse aday olmadı.

Daha önce gerçekleşecek olan kongrede aday olmayacağını açıklayan Mevcut Kulüp Başkanı Yılmaz Canpolat, Lüleburgazlıların kulübe sahip çıkmadığını belirtti. Canpolat, "Lüleburgazlı olan ve bu camianın tamamını kapsaması gereken gerçek Lüleburgazlılar nerede acaba? Sponsorların desteği ile buralara gelmeye çalıştık. Ben daha önce beyan etmiştim ve aday olmayacağımı açıkladım. Benim için ''Yılmaz Canpolat reklamını yapıyor'' diyorlar. Buna kargalar güler, benim reklama hiç mi hiç ihtiyacım yok bu böyle bilinsin. Hiç insan cebindeki paraları gidip boş yere harcar mı? Geliri olmayan ve beş kuruşsuz kulübe hizmet vermek enayilik midir onu da sormak istiyorum. Bizler bu camianın iyi yerlere gelmesi için çaba gösteriyorsa, herkesin buna saygı göstermesini beklerim. Kulüp için bir lira vermezler, sağda solda anca dedikodu yaparlar dedikodu yapanlar görüyoruz ki bugün Lüleburgazspor ''a sahip çıkmamıştır." dedi.

Lüleburgazspor''un zor günler yaşadığını, bu durumu düzeltmek için çaba gösterdiklerini ancak sonuç alamadıklarını söyleyen başkan Canpolat, "Öyle sağda solda dedikodu üreten, çamur atmaya çalışan, iftiraya yönelenler bugün kulübü sahipsiz ve kaderine terk etmişlerdir. " diye konuştu.

Canpolat, "Hepimiz gördük ki sağda solda atıp tutanlar kongrede aday olmadı kulübe sahip çıkmamıştır. Lüleburgazspor kongresinde aday çıkamadığı için benim kayyuma götüreceğim düşünülüyor ama ben bu anlı şanlı kulübü kayyuma götürmeyeceğim 2 ay daha kulübümün başındayım ilçe kaymakamımızla bir görüşme gerçekleştireceğim ve lig sonu da kulübü bırakacağım. Bu sürede kulübe sahip çıkacak bir başkan ve yönetim oluşturmasını isteyeceğim. Transferin son gününde 3 yeni transfer gerçekleştirdik aramıza katılan kardeşlerimizle birlikte geri kalan maçlarımız tamamlayarak ligi en iyi yerlerde kapatmak istiyoruz" ifadelerini kullandı.

Canpolat sözlerini şöyle bitirdi:

Lüleburgazspor bu şehir ortak paydası. Lüleburgazspor’a hepimiz sahip çıkmak zorundayız. Biz kimseden ayrımcılık beklemiyoruz. Lüleburgazspor’un da takım olarak sahada daha sağlam ve dinamik mücadele etmesini istiyoruz. Taraftarlarımız da  bugüne kadar tribünlerdeki özverileri ve sportmenliklerinden ötürü kutluyorum. Tahriklere kapılmadan bundan sonra takımlarına tribünlerde daha fazla sahip çıksınlar. Biz kötü gün dostuyuz. Çünkü kötü günlerde insanlar çil yavrusu gibi sağa sola dağılıyor. Biz kulübün bu zor gününde yanındayız."

PEKİ, ''A BE LÜLE N''OLDU BÜLE? ÇABUK SÜLE, Sözü nereden çıktı?

Seneler seneler önceydi. (79-80 sezonu) Kupada Beşiktaş’a ikinci lig takımı Lüleburgaz çıkmıştı. Ve Lüleburgaz Beşiktaş’ı eledi. Tabii, bu espri de yerel şiveye göre böyle patladı. Bu duruma Fenerbahçeliler çok gülmüş ve Beşiktaşlılarla dalgalarını geçmişti.

Gel zaman git zaman. Kader ağlarını örmüş, bir üst turda Fenerbahçe’ye Lüleburgaz düşmüştü. İkinci lig ekibi Lüleburgaz, Fenerbahçe’yi de elemez mi!

Maç bittiğinde hayali bile kurulamayan bir hayal gerçek olmuştu.. Beşiktaş’tan sonra Fenerbahçe de saf dışı kalmıştı..

Kül Kedisi masalı sona erecekti. Çünkü, bu defa rakip Altay’dı.. Altay, hiç istemedikleri bir rakipti.. Zaten o yıl kupayı alacaktı.. Kendi sahasında Altay’a 4-1 yenilir Lüleburgaz..

Bu maç skoru İstanbul’daki gazete merkezlerinde de bomba etkisi yapar.. İşte spor tarihine geçecek olan o ünlü karikatürü o zaman çizer Cafer Zorlu..
Dönemin Tercüman Gazetesi''nde yayınlanır.
Bir kez daha dillerde olacaktı bu söz: “A be Lüle, N''oldu büle? Çabuk süle..!?”

 

İlgili Haberler