A Haber'den ''Konutta Avrupa'nın en ucuz gazı Türkiye'de'' haberi; gerçeği Turhan Çömez açıklamıştı

A Haber'den ''Konutta Avrupa'nın en ucuz gazı Türkiye'de'' haberi; gerçeği Turhan Çömez açıklamıştı
Dünya basın tarihine geçecek “haberlere” imza atan A Haber, yine gündem oldu. Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank’ın tvitinden yola çıkarak "Konutta Avrupa'nın en ucuz gazı Türkiye'de" başlıklı bir haber hazırlayan A Haber, büyük tepki topladı. Haberin ardından ise AKP’li Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın eski doktoru ve eski milletvekili Turhan Çömez’in Bakan Varank’a verdiği yanıt akıllara geldi.

Türkiye’yi ekonomik krize sürükleyen AKP iktidarı buna rağmen var gücüyle propaganda faaliyetlerine devam ediyor.

Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank’ın Türkiye ile Avrupa’nın, konutlarda kullanılan bir metreküp doğal gaz fiyatını kıyaslaması sonrası A Haber, “Avrupa’da en ucuz konut doğal gazı Türkiye’de bulunuyor” başlıklı bir haber yayınladı.

Haber sosyal medyada tepkiyle karşılanırken kullanıcılar, “Bakan böyle bir paylaşım yapar ise kanal neden yapmasın?” yorumunda bulundu.

BAKAN VARANK’IN PAYLAŞIMI NEYDİ?

Bakan Varank yaptığı paylaşımda, “Konutta kullanılan 1 m3 doğal gazın fiyatı: Amsterdam''da 53,6 lira, Londrada''da 35 lira, Berlin''de 32,6 lira, Roma''da 28,9 lira, Ankara''da 4,7 lira.” dedi. Sonrasında bir paylaşımda daha bulunan Varank, “Vatandaşımız doğal gazı nasıl maliyetinden ucuza kullanıyor? Çünkü hükümetimiz oluşan zararı ödüyor.” satırlarına yer verdi.

TURHAN ÇÖMEZ, MUSTAFA VARANK’A YANIT VERMİŞTİ

Bakan Varank’a cevap veren Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın eski doktoru ve eski Balıkesir milletvekili Turhan Çömez, Bakan Varank’ın tvitine, “Türkiye’de asgari ücretlinin bir saatte aldığı para 28 TL, İngiltere’de ise 220 TL. Karşılaştırmayı neden alım gücü üzerinden yapmıyorsun?” şeklinde bir yanıt verdi.

A Haber ise bu gerçeği haberinde yer vermedi.

yenicaggazetesi.com.tr

İlgili Haberler