AA ve YSK kapalı!

AA ve YSK kapalı!
Yerel seçim sonuçlarının açıklanmasına kısa bir süre kala Anadolu Ajansı veri akışını durdurdu. Bu kez de YSK'nın internet siteside erişime kapatıldı.

Yerel seçimlerde oy sayım işlemlerinin bitmesine kısa bir süre kala veri akışının kesilmesi tartışmalara neden oldu.

Cumhur İttifakı'nın İstanbul Büyükşehir Belediye Başkan adayı Binali Yıldırım’ın konuşmasının ardından Anadolu Ajansı veri girişini durdurmuştu. Bu kez YSK’nın internet sitesi erişime kapatıldı. YSK'ya en son veri girişi 23.21'de yapıldı. 

CHP ve İYİ Parti'nin İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı ortak adayı Ekrem İmamoğlu konu ile ilgili yaptığı açıklamada "Anadolu ajansı 36 dakikadır veri paylaşmıyor.  Lütfen manipülasyonun bir parçası olmayın Tarihi bir sorumluluğunuz var. Sizi 16 milyon İstanbullu hemşerilerim adına uyarıyorum Sizin mesuliyetiniz olanları Türkiye’ye anlatmaktır. Lütfen sorumluluğunuzu yerine getirin. Bu bir parti değil, Türkiye'nin demokrasi meselesidir." ifadelerini kullanmıştı.

AA'DAN AÇIKLAMA GELDİ

Seçim sonuçlarını yayınlayan devletin resmi haber ajansı Anadolu Ajansı'ndan İstanbul'da CHP'nin adayı Ekrem İmamoğlu'nun Bursa'da CHP'nin adayı Mustafa Bozbey'in farkı 5 binlerin altına indirmesinin ardından veri akışının kesilmesiyle ilgili açıklama yapıldı.

Anadolu Ajansı, "AA Seçim Yayın Sistemine sahadan veri akışı gerçekleşmemektedir. Sahadan veya YSK'den veriler ulaştığında sonuçların aktarımı sürecektir" açıklamasını yaptı.

İlgili Haberler