Abant İzzet Baysal Üniversitesi'nde bayrak krizi!

Abant İzzet Baysal Üniversitesi'nde bayrak krizi!
Bolu'da, Abant İzzet Baysal Üniversitesi (AİBÜ) Öğrenci Konseyi Başkanı Burak Saygılı'nın, Ankara'daki bombalı terör saldırısının ardından Güzel Sanatlar Fakültesi binasına birlik ve beraberlik mesajı vermek için astığı Türk bayrağı kaldırıdı.

AİBÜ Öğrenci Konseyi Başkanı Burak Saygılı, 37 kişinin ölümüyle sonuçlanan Ankara'daki patlamanın ardından birlik ve beraberlik mesajı vermek amacıyla dün Güzel Sanatlar Fakültesi'ne dev Türk bayrağı astı. Bayrak, yaklaşık yarım saat sonra fakülte ve dekanlık yetkililerinin talimatıyla kaldırıldı. Burak Saygılı, bayrağın kaldırılmasına tepki gösterirken, AİBÜ Rektörlüğü'nden bugün konuyla ilgili yazılı açıklama yapıldı. Ankara'daki terör saldırısının Rektörlük tarafından kınanarak, duyulan derin üzüntünün kamuoyuyla paylaşıldığı hatırlatılan açıklamada, şöyle denildi:

"Bazı sosyal medya adresleri ve yerel gazetelerde üniversitemizde Türk bayrağının astırılmadığına ilişkin talihsiz haberler yayınlanmıştır. Öncelikle belirtmek gerekir ki Türk bayrağı kutsaldır ve kanunla korunmuştur. Bayrağımızın resmi kurumlarda kullanımı Bayrak Kanunu ve Bayrak Tüzüğü çerçevesinde belirlenmiştir. Basın yayın organlarında tek yönlü aksettirilen haberlerde, Bayrak Kanunu ve tüzüğüne uyulmadığı hususunun dikkate alınmadığını üzüntüyle görmekteyiz. Üniversitemizin tüm yöneticileri için şanlı Türk bayrağına saygı konusunun, izahtan vareste olduğunu kamuoyunun bilgisine sunarız."