Amerika'dan korkunç görüntüler: Her yer yağmalanıyor

Amerika'dan korkunç görüntüler: Her yer yağmalanıyor
ABD’nin Minneapolis kentinde George Floyd adlı bir siyah vatandaşın, bir polis memuru tarafından gözaltına alınırken öldürülmesi başlayan protestolarda şiddetin dozu her geçen gün artıyor. Protestolar nedeniyle birçok kentte sokağa çıkma yasağı ilan edilirken, ortaya çıkan bir video, gösterilerin şiddetini gözler önüne serdi.

Serkan TALAN / YENİÇAĞ – ÖZEL HABER

ABD’de bir polis memurunun George Floyd adlı siyah bir vatandaşı gözaltına alırken öldürmesi sonrası başlayan protestolar tüm şiddetiyle sürüyor. Ülkenin bir çok noktasında devam eden protestolarda göstericiler ile polis arasında sık sık çatışmalar yaşanıyor.

ABD’de yaşayan bir Türk'ün gösterilerin yaşandığı bir kentte çekilen görüntüler, günlerdir süren protestoların şiddetini gözler önüne seriyor. Ortaya çıkan görüntülerde kentin birçok yerinden dumanlar ve alevler yükselirken, dükkanların camlarının kırıldığı ve yağmalandığı görüldü.

BİRÇOK KENTTE SOKAĞA ÇIKMA YASAĞI İLAN EDİLDİ

Minneapolis kentinde George Floyd’un bir polis memuru tarafından öldürülmesi sonrası başlayan protestolar nedeniyle birçok kentte sokağa çıkma yasağı ilan edilirken, çatışmaların arttığı bölgelerde yağma ve kamu malına zarar verenlerin olduğu açıklandı. Çok sayıda lüks markanın mağazası yağmalanırken çok sayıda özel araç da kundaklandı.

Minnesota Ulusa Muhafızları’nın İkinci Dünya Savaşı’ndan beri ilk kez aktif hale getirildiği olayların bütün ülkeye yayılmasının ardından birçok kentte sokağa çıkma yasağı ilan edildi. Sokağa çıkma yasağının uygulandığı şehirler arasında Atlanta, Los Angeles, Philadelphia, Denver, Cincinnati, Portland, Oregon, Lousville ve Kentucky de yer aldı.

San Francisco Valisi London Breed, saat 05:00 itibariyle sokağa çıkma yasağı ilan edildiğini duyurdu. Breed, Ulusal Muhafızlar'ın da göreve hazır bir şekilde beklediğini açıkladı.