ABD, Amerika'yı yeniden keşfedecek: Kalaşnikof ve RPG-7 gibi Sovyet silahlarını üretmeye başlıyorlar

ABD, Amerika'yı yeniden keşfedecek: Kalaşnikof ve RPG-7 gibi Sovyet silahlarını üretmeye başlıyorlar
ABD, dünyanın çeşitli bölgelerindeki ‘müttefiklerinin' halihazırda kullanmakta olduğu Kalaşnikof ve RPG-7 gibi Sovyet döneminden kalma silahların üretimine başlamayı planlıyor. Kimi yetkililer bu plana “Amerika'yı yeniden keşfetmeye gerek yok.” sözleriyle karşı çıkarken kimileri ise bu silahların son teknoloji ABD silahlarına kıyasla kullanım ve üretim kolaylığı sunması dolayısıyla daha çok tercih

ABD’nin, Sovyet döneminden kalma Kalaşnikof ve RPG-7 gibi silahların üretimine başlayarak müttefiklerine satmayı planladığı öne sürüldü.

 Forbes dergisinin aktardığı habere göre, bu düşüncenin arka planında, son teknoloji ABD silahlarının üretim maliyetleri ve kullanım zorluklarının ABD’nin müttefiklerince eksi puan olarak görüldüğü fikri yatıyor.

6004026-ax-74-background-kalashnikov-automatic.jpg

Kimi uzmanlar, modern Amerikan silahlarının Soğuk Savaş döneminden kalma silahlardan katbekat daha güçlü olmasına rağmen bu silahların üretiminde gereken yoğun iş gücü ve kullanımında gereken özel eğitimler ışığında bu plana sıcak yaklaşırken, kimileri ise söz konusu planı “Amerika’yı yeniden keşfetmeye gerek yok.” sözleriyle eleştiriyor.

6018770-kalash-gravel-kalashnikov-assault-rifles-ak-74-2-pieces.jpg

ÜLKELER, BİRBİRLERİNİN SİLAHLARINI İLK KEZ TAKLİT ETMİYOR

Benzer bir planı 2017 yılında hayata geçirerek ABD’li silah üreticilerine Sovyet döneminden kalma hafif ve ağır birtakım silahların üretim talimatını veren ABD ordusu, Rusya tarafından “hırsızlık” ile suçlanmıştı.

i-043.jpg

Rus silah üreticileri, kendi silahlarını kopyalayan Çin’e de aynı tepkiyi verirken, Rusya ise ABD üretimi olan Boeing B-29 Superfortress uçağının ters mühendislikle geliştirilmiş versiyonu olan Tupolev Tu-4 bombardıman uçağını üretmişti.

rpg-high-definition-wallpapers.jpg