ABD basını mitingi böyle gördü

ABD basını mitingi böyle gördü
5 milyon insanın katıldığı Yenikapı’daki tarihi “Demokrasi ve Şehitler Mitingi” ABD medyasında da geniş yankı buldu.

Medya organları tarihi mitingdeki katılımcı sayısının 1 milyondan fazla olduğunu belirtti. 

Wall Street Journal miting için 'fevkalade' yorumu yaptı. Reuters ise ülkedeki birlikteliğe dikkati çekerek, muhalefetteki partilerin liderlerinin hükümeti destekleyen bir gösteride uzun yıllar sonra ilk kez yer aldığını vurguladı

Associated Press ajansı, Yenikapı’daki mitingi “Dev darbe karşıtı gösteri İstanbul sahil kenarını tıka basa doldurdu” başlığıyla duyurdu.

İnternet sayfalarında mitinge dair bir videonun yanı sıra 20 fotoğraf karesine yer veren ajans, Marmara Denizi yakınındaki Yenikapı’daki alanın Türk bayraklarıyla donatılmasına atıfta bulunarak, “kırmızı-beyaz bir denize" dönüştürüldüğünü yazdı.

Haberde, 15 Temmuz darbe girişiminin ardından partilerüstü bir etkinlik olarak gerçekleştirilen “Demokrasi ve Şehitler Mitingi”nin Türkiye’deki birlikteliği gözler önüne serdiğine işaret edildi.

Ajansın haberinde iki büyük muhalefet partisinin liderinin Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın yanında oturduğuna vurgu yapıldı.

Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın 15 Temmuz darbe girişimini çok iyi analiz edilmesi gerektiği mesajını verdiği belirtilen haberde, Erdoğan’ın “Sadece bu ihaneti gerçekleştirenleri değil, onların arkalarındaki güçleri, onları harekete geçiren saikleri de çok iyi değerlendirmeliyiz” sözlerine yer verildi.