ABD Başkan Yardımcısı Biden'den önemli açıklama

ABD Başkan Yardımcısı Biden'den önemli açıklama
Başbakan Binali Yıldırım ile ABD Başkan Yardımcısı Biden, Başbakanlık'ta ortak basın toplantısında konuşuyor. Biden, ABD'nin Türkiye'ye tam destek verdiğini söylerken, Gülen'i iade etmek için prosedürlerin yerine getirilmesi gerektiğini söyledi.

ABD'nin iki numaralı ismi Başkan Yardımcısı Joe Biden, Başbakan Binali Yıldırım ile ortak basın toplantısı düzenledi. Biden, yaptığı açıklamada Gülen'i korumak veya vermeme gibi bir düşüncelerinin olmadığını söylerken, Türk milletinin en büyük dostunun ABD olduğunu ileri sürdü.

İşte Biden'in açıklamalarından öne çıkanlar:

15 Temmuz darbe girişiminden itibaren ABD Türkiye’nin yanında olmuştur.

Olayların gerçek olup olamadığını internet oyunu olup olamadığını anlayamadık, kırılmış camları, delinmiş duvarları, yıkılmış yerleri gördük. Yaşananlar ilk başka anlam vermekte zorlandık.

Dışişleri Bakanı’nın ofisini gördük, eğer orada olsaydı belki aramızda olmayabilirdi.

Meclis’teki o bombalama insanlara gelmiş olabilirdi. Böyle bir durum olsaydı çok sayıda kişi hayatını kaybedebilirdi.

Bu ihanet neticesinde sadece parlamento binası zedelenmedi. Türk halkının güvenlik endişesi arttı. Sadece ölenler değil, bütün Türk halkı yürekten yaralandı. Tüm dünya bunu seyrederken, onlar Cumhurbaşkanı’nın çağrısına kulak verdi.

Türk halkının cesaretine hayran kaldık. Tankların üzerine çıktılar, demokrasiye siper olduk. Siz onlara “şehit” diyorsunuz biz onlara “büyük kahramanlar ve vatanseverler” diyorum.

Bütün Türk halkına, ölenlerin ailelerine ve sevdiklerine başsağlığı diliyoruz. Onların demokrasiye olan bağlılıklarını alkışlıyoruz. Onlar ülkelerinin güçlü kalması, demokrasiyle yaşaması için canlarını verdiler.

Darbe teşebbüsünden önce olduğu gibi, darbe girişiminden itibaren de Türkiye’nin yanındayız.

Türk milletinin ABD’den daha iyi bir dostu yoktur. Bunu vurgulamak istiyorum. Biz ortak güvenliğimiz için hep birlikte olacağız, ortak kalacağız.

Gülen’i Teslim Edebiliriz

Uzmanlarımız Gülen’in iadesi konusunda Türk meslektaşlarıyla birlikte çalışıyoruz. Suçluları iade anlaşması kapsamında prosedürlerin yerine getirilmesi gerekiyor. 

Tüm gereklilikler yerine getirildikten sonra Gülen'i iade etmemizin önünde bir engel yok. Kimse yanlış düşünceye kapılmasın en yakın müttefikimizin düşman ilan ettiği kişiyi koruma gibi bir düşüncemiz yok.

Türk Hükümeti ile işbirliği yapacağız.Türk milleti de bu affedilmez, barbarca terör hareketine maruz kalmıştır.

IŞİD Saldırısı

54 insanın hayatını kaybettiği düğün saldırısı insanlık dışındadır. Kabul edilmesi mümkün değildir. IŞİD de PKK da insanların hayatlarını mahvetmiştir. ABD, bu korkakça hareketleri reddetmektedir ve kuvvetle kınamaktadır. 

Ayrıca 3 milyon göçmene kucak açtığınız için çok teşekkür ederiz.

ABD ve Türkiye arasında müttefikliğin dışında aile bağlarına dayanacak kadar bir ilişki vardır. Biz Türkiye'ye olan hayranlığımızı ifade etmek istiyoruz. Siz sokaklara döküldünüz ve demokrasiyi geri kazanmaya çalıştınız. Ev sahipliğiniz için teşekkür ediyoruz.