ABD Başkanı Joe Biden’dan skandal hareket

ABD Başkanı Joe Biden’dan skandal hareket
ABD Başkanı olduktan sonra ilk kez G7 Zirvesi’ne katılan Joe Biden bir skandala imza attı. Biden kaldığı otelde beğendiği bir masada oturan BBC ekibini korumaları aracılığıyla masadan kaldırttı.

ABD Başkanı Joe Biden’dan skandal hareket

G7; ABD Başkanı Joe Biden ve Japonya Başbakanı Yoshihide Suga''nın ilk zirvesi. Almanya Başbakanı Angela Merkel ise görevinden ayrılmadan önce son kez G7 Zirvesi''ne katılıyor.

BIDEN''DAN SKANDAL HAREKET

İlk yurt dışı gezisinde ABD Başkanı Joe Biden ve eşi First Lady Jill Biden, tepki çeken bir olaya imza attı. Dün gündüz saatlerinde gerçekleşen görüşmelerin ardından konakladıkları otele dönen Biden çifti, yemek yemek için otelin restoranına indi.

Oturmak istedikleri masada BBC muhabirlerinin oturduğunu gören Biden çifti, korumalarına verdikleri emirle adeta bir skandala imza attı.

Biden çifti, istedikleri bahçe masasını dolu görünce muhabirleri kovdu. BBC''nin Kuzey Amerika editörü Jon Sopel, Perşembe günü Cornwall''daki Treganna Kalesi''nin verandasında otururken, ABD Başkanı ve karısının beklenmedik gelişine şaşırdı.

Jon Sopel, önce "Kariyerimde bir ilk. ABD Başkanı gelip yanımdaki masaya oturuyor ve bir içki ısmarlıyor. Alçakgönüllü davranmaya çalışıyorum” diye tweet attı.

KORUMALARI DEVREYE GİRDİ

Ancak BBC ekibi kısa süre sonra masalarını bırakmak için eşyalarını toplamak zorunda kaldı. restoranda bulunan BBC muhabirleri Jon Sopel ve Morgan Gisholt Minard, Biden çiftinin korumaları tarafından uyarıldı. Masalarını boşaltmaları "rica edilen" iki muhabir, adeta restorandan kovuldu.

Korumalar ve otel personeli tarafından masaları boşaltılan muhabirlerin o anlarında yakınlarda bulunan Joe Biden, durumu gülümseyerek izledi. Masadan kaldırıldığı sırada kendisini izleyen Biden''la konuşan BBC muhabirinin eşyalarını toplayarak gittiği o anlar, sosyal medyada binlerce kez paylaşıldı ve ses getirdi.

BBC''den Gisholt Minard, 1774''te inşa edilen şatodaki en iyi masayı kaybetmekten çok rahatsız olmadığını söyledi. “Yemek masamdan vazgeçmeye mecbur hissettiğim birkaç örnek var… Sanırım bu bir istisna” diye tweet attı ve ABD Başkanı''na "Hoşgeldiniz" dedi.

İlgili Haberler