ABD Başkanı Trump, korona virüsün kendiliğinden çekip gideceğini savundu

ABD Başkanı Trump, korona virüsün kendiliğinden çekip gideceğini savundu
ABD Başkanı Donald Trump, ABD News kanalında seçmenlerin sorularını yanıtladı. Korona virüs salgınının aşı olmadan da biteceğini iddia eden Trump, maske takmayı sosyal mesafeye uymayı reddeden ABD’leri savundu.

ABC News'un 'kent meclisi toplantısı' formatındaki programında Trump seçmenlerin soruları karşısında zorlandı. Korona virüsün aşı olmasa bile kendi kendine çekip gideceğini savunan ABD Başkanı, "Ama pek çok ölümle" itirazı üzerine "Sürü zihniyeti benzeri geliştireceksiniz. Sürü gelişimi olacak ve bu gerçekleşecek" dedi.

Korona virüs pandemisine karşı icraatlarını savunan Trump, ABD'deki halk sağlığı kurumlarının aday aşılara onay için önce güvenli olduğundan emin olmak gerektiği uyarısına rağmen "Aşı sahibi olmaya çok yakınız. Gerçeği bilmek isterseniz, önceki yönetimin aşı çıkarması tüm onay süreci yüzünden belki bir yıl alırdı. Ve bizim çıkarmamıza birkaç hafta var. Üç ya da dört hafta olabilir" dedi.

Woodward'ın son kitabında ifşa ettiği üzere havadan bulaşarak öldürücü olduğunu bildiği halde koronavirüsü önemsiz göstermesinin nedeninin sorulması karşısında, Trump, "Önemsiz göstermedim. Aslında pek çok açıdan eylem bakımından fazla önem gösterdim. Eylemlerim çok güçlü oldu" diye konuştu.

“AŞISIZ DA ÇEKİP GİDECEK”

Diğer yandan virüsün 'kaybolup gideceğinde' ısrar eden Trump, "Aşısız da çekip gidecek, ama aşıyla çok daha hızlı çekip gidecek" ifadesini kullandı.

Stephanopoulos'un "Virüs, aşısız kendi kendine çekip gidecek mi" diye sorguladığı Trump, "Elbette. Belirli bir süre sonra" diye karşılık verdi.

Moderatörün "Ve pek çok ölümle" diye itirazı üzerine ABD Başkanı'nın ağzından "Sürü zihniyeti benzeri geliştireceksiniz" sözü çıktı. 

Kamuoyunun önüne maske takarak çıkmadığı için eleştirilen ABD Başkanı, maske takmayı, sosyal mesafeye uymayı reddeden ve çoğunluğu kendi Cumhuriyetçi Partisi'nin taraftarı olan kesimleri de savundu. Trump "Pek çok insan maske takmıyor ve maskenin iyi olduğunu düşünmüyor" deyince, Stephanopoulos "Kim bu insanlar" diye sordu. 

"Garsonlar" yanıtını veren ABD Başkanı, 'servis yapanların sürekli elleriyle maskeleriyle oynadıklarını gördüğünden' söz ederek şöyle konuştu:

"Onları suçlamıyorum. Sadece olanı söylüyorum. Maskeyle oynuyorlar. Dolayısıyla maske işi bitmiştir, önce maskeye, sonra tabağa dokunuyorlar ve bu iyi bir şey olamaz." 

SEÇİMİN GİDİŞATINI DEĞİŞTİREBİLİR

ABD'de gazeteci Bob Woodward'ın Başkan Donald Trump'la mülakatlarına yer verdiği 'Rage' (Öfke) kitabının ardından, Trump'ın ABC News kanalında seçmenlerin sorularına verdiği cevapların, 3 Kasım seçiminin gidişatını belirleyebileceği yorumları yapılıyor. Trump’a yakınlığı ile bilinen Fox News kanalında bile Trump'ın performansı "ABC, Başkan'ı pusuya düşürüp bozguna uğrattı" şeklinde değerlendirildi.