ABD Başkanı Trump’tan Venezuela’ya ‘askeri müdahale’ sinyali

ABD Başkanı Trump’tan Venezuela’ya ‘askeri müdahale’ sinyali
ABD Başkanı Donald Trump, İran’ı izlemek için Irak’taki ABD askerlerini ülkede tutmak istediğini söyledi. Trump ayrıca Venezuela’ya asker göndermenin de seçenekler arasında olduğunu söyledi

ABD Başkanı Donald Trump Amerikan kanalı CBS’e verdiği röportajda, Venezuela’ya asker göndermenin bir ‘seçenek’ olduğunu belirtti.

ABD’nin Afganistan’daki askeri varlığına da değinen Donald Trump, bu ülkedeki asker sayısını azaltmak ve sadece istihbaratı bırakmak istediğini söyledi.

MADURO’DAN ‘İÇ SAVAŞ’ AÇIKLAMASI

Venezuela Devlet Başkanı Maduro, ABD kaynaklı bir darbe olabileceği iddiaları ile ilgili "Donald Trump'ın karşısında dursanız ona ne derdiniz?" şeklindeki bir soruya, "Dur, dur Donald Trump. Elini kana bulayacak hatalar yapıyorsun. Onların istediği, darbelerin, kendi boyundurukları altında çalışan ve doğal zenginliklerimizi kullanan hükümetlerin olduğu 20. yüzyıla dönmek. Bu imkansız. Latin Amerika ve Karayipler ABD'nin arka bahçesi olamaz" cevabını verdi.

"Venezuela iç savaşa gidebilir mi?" şeklinde bir soruya "Bu soruya bugün kimse kesin bir cevap veremez." karşılığını veren Maduro, "Her şey kuzey imparatorluğunun (ABD) ve onun Batı ittifakının saldırganlık ve çılgınlık düzeyine bağlı. Biz ülkemizde basit bir şekilde yaşıyoruz ve kimsenin iç işlerimize karışmasını istemiyoruz. Ve ülkemizi savunmak için hazırlık yapıyoruz." diye ekledi.

Venezuela halkının evde, iş yerinde, mahallesinde savunma amaçlı olarak bir militan gibi organize olduğunu, askeri eğitim alan ve Silahlı Kuvvetler'in silah sistemine giriş izni bulunanlardan 50 bin savunma birliği kurulması talimatını verdiğini belirten Maduro, sözlerine şöyle devam etti:

"Yerel, bölgesel veya ulusal bir çatışma durumunda halk nereye gideceğini, ne yapacağını ve nasıl savunacağını biliyor. Askeri opsiyon Donald Trump'ın masasında. Bir ülke ne yapmalı? Razı mı olmalı? Bir deyişe göre, 'Eğer barış istiyorsan savaşa hazırlan' denir. Ben bunu başka türlü söylemek istiyorum: Eğer barış istiyorsan kendini savunmaya hazırlan."

İlgili Haberler