ABD Büyükelçiliği'nden ikinci açıklama

ABD Büyükelçiliği'nden ikinci açıklama
ABD Ankara Büyükelçiliği, FETÖ firarisi Babahan'ın 'Türkiye halkları Bahçeli'siz bir siyaset dönemine hazır olmalı' paylaşımının beğenilmesi ile ilgili olarak, "Söz konusu hatadan üzüntü duyduğumuzu bir kez daha ifade ediyoruz" açıklamasında bulundu.

ABD Ankara Büyükelçiliğinin Twitter hesabından yapılan açıklamada, "Dün Twitter hesabımızda gerçekleşen hatadan dolayı özür dileriz. Ergun Babahan ile bir ilişiğimiz olmadığı gibi, attığı tweet’in içeriğini de onaylamıyoruz ve kabul etmiyoruz. Söz konusu hatadan üzüntü duyduğumuzu bir kez daha ifade ediyoruz" denildi.

Devlet Bahçeli'nin sağlık durumuyla ilgili Twitter'da yapılan olumsuz yorum, ABD Büyükelçiliği'nin resmi hesabınca beğeni almıştı. MHP ve hükümetin tepkisini çeken olayla ilgili ABD Maslahatgüzarı izahat için Dışişleri Bakanlığı'na çağrılmıştı.

Tepkilerin ardından ABD Büyükelçiliği, "Bugün Büyükelçilik Twitter hesabından, yanlışlıkla bir tweet beğenilmiştir. Bu hatadan dolayı pişmanız ve her türlü karışıklık için özür diliyoruz" mesajı paylaşılmıştı.

İlgili Haberler