ABD elçiliğinin gizli kriptosu ve Hakkari saldırısı

Hakkari’de 8 Türk askerinin şehit edilmesi olayını, kimileri sadece “Bir üst akıl, Türkiye’nin terör sorununu çözmesini istemiyor” şeklinde yorumluyor. O üst aklın kime ait olduğunu ise söylemiyorlar.. Murat Karayılan, Avni Özgürel’e ne dedi son görüşmede? “Oslo sürecini İngiliz istihbaratı organize etti” demedi mi?
Sorun sadece Türkiye’nin terörle meşgul edilmesi değil ki.. İşte Arap Baharı’nın sonuçları meydanda.. Libya bombalandı ve yönetim değiştirildi. Suriye, Türkiye’nin de kullanılması sonucu bir iç savaş ortamına sürüklendi. İran üzerindeki tehditler artarken Mısır’da Amerikan destekli Müslüman Kardeşler örgütü, halkın yarısından çoğunun katılmadığı Cumhurbaşkanlığı seçimlerini kazandı. Bütün bu olaylar birbirinden ayrı olarak ele alınamaz.

***


Barzani, CHP yöneticisi Mesut Değer’in de katıldığı KDP kurultayında “Kerkük Kürdistan’ındır, bunu tartışmaya dahi açmıyoruz. Birleşik Kürdistan’ı oluşturmak istiyoruz. Kürtler parça parça olamazlar artık. Kürtler tek vücuttur ve dil ekseninde bölünemezler. Çok farklı lehçeler olsa bile, Kürtçe tek dildir” dememiş miydi?
ABD’nin eski Ankara Büyükelçisi Pearson, Türkiye’nin Doğu ve Güneydoğusu dahil Erzurum’dan Bağdat’a kadar uzanan toprakların tek bir ekonomik bölge olması gerektiğini söylememiş miydi? Barzani’nin İnternet sitesinde “Bu coğrafya, siyasi olarak da tek bir bölge olacak, Türk askeri işgal ettiği Kuzey Kürdistan’dan çekilecektir” dememiş miydi?
Türkiye-Irak ortak Bakanlar Kurulu toplantısında aynı coğrafya, “Mezopotamya Ekonomik Bölgesi” ilan edilmemiş miydi? Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu, “Mezopotamya Havzası, bizim vizyonumuzdur” diye konuşmamış mıydı?
Mezopotamya Projesi’ni daha önce Abdullah Öcalan da savunmamış mıydı?
Tayyip Erdoğan, Mardin’de açılım politikalarını kastederek, “Ok yaydan fırladı ve inşallah hedefine ulaşacak” açıklaması yaparken CIA danışmanı Yahudi kökenli Henri Barkey de aynı konuda “Pandora’nın kutusu açıldı, artık geri dönüş yok” dememiş miydi?
 “Kürtlerin artık Türkiye’nin her yerinde yaşadığını, bu sebeple yerel düzeydeki çatışmaların artabileceğini” ileri süren Barkey, bir soru üzerine, seçimlerden sonraki anayasa değişikliğinin Kürt sorununa da çözüm getirebileceğini savunmamış mıydı? “Yeni Anayasa” ile hedeflenen nedir?
Ve Arapları Osmanlı’ya isyan ettiren Lawrence, “Bir Kürt devleti kurabilseydim, Türkleri tarihten silecektim, başaramadım” dememiş miydi?

***


12 Haziran genel seçimlerinden tam on gün önce, ABD Ankara Büyükelçiliği Siyasi Müsteşarı Berna Keen, merkeze “acil” ve “çok gizli” bir kripto çekerek ABD’nin seçimlerden sonra Türkiye’de işleteceği takvimin şifrelerini vermemiş miydi?
Kriptoda TSK’ya yapılacak operasyonun satır başları şöyle değil miydi:
 “Türk Silahlı Kuvvetleri muvazzaf personeli ile ilgili plan uygulamaları, beklenen gelişmeler doğrultusunda oluşmaktadır. İnisiyatifleri nötrdür. Aksi gelişmeler hususunda herhangi bir emare bulunmamaktadır. Genelkurmay eski başkanlarının yargılanmaları hususunda hukuki alt yapı hazırlıkları tamamlanmak üzeredir. Yargılamalar hızlanacaktır. Profesyonel ordu çalışmaları tamamlanmak üzeredir.”
Bütün bunları AKP iktidarı yapmadı mı veya yaptırmadı mı?
Kripto, ABD’nin Kürt plânı ve “Özerklik” ilanı için işletilecek takvimle ilgili önemli bilgiler de içermiyor muydu?
 “Bağımsız Kürt milletvekilleri çok sert muhalefet yaparak bölgesel özerklik konusunda etkili bir konumda tartışmalı; yerel özerklik, mahalli idareler planlarına işlerlik kazandırılmalıdır.”
Bu takvim AKP iktidarı tarafından işletilmiyor mu?
Ve bütün bunların tamamı, Genişletilmiş Büyük Orta Doğu ve Kuzey Afrika Projesi Eş Başkanı sıfatıyla Tayyip Erdoğan’ın sorumluluğunda değil mi?
Halk bu gerçekleri görmediği ve gereğini yapmadığı sürece Türkiye daha çok terör olayı yaşayacaktır. Yani, her vatandaş, uygulanan bu politikaların Hakkari saldırısı gibi sonuçlarından bire bir sorumludur..

Yazarın Diğer Yazıları