ABD Genelkurmay Başkanı'ndan itiraf: "ABD, 8 bin PKK'lıyı eğitti"

ABD Genelkurmay Başkanı'ndan itiraf: "ABD, 8 bin PKK'lıyı eğitti"
ABD Genelkurmay Başkanı Joseph Dunford Suriye'de 8 bin bölücü terör örgütü PKK'lıyı eğittiklerini doğruladı.

Suriye'de bölücü terör örgütü PKK/YPG'ye açık açık destek vermekten çekinmeyen ABD, bu iş birliğini daha da artırmayı planlıyor.

Terör örgütü elebaşlarının geçen hafta ortaya attığı"ABD, 30 bin PKK'lıyı daha eğitecek" iddiası Amerikan ordusunun bir numaralı ismi tarafından doğrulandı.

Önceki gün Washington'da bir toplantıda konuşan ABD Genelkurmay Başkanı Joseph Dunford, "Suriye'nin doğusunda istikrarı sağlamak için için 35-40 bin kadar yerel gücün eğitilip donatılması bekleniyor. Şu anda bunun yüzde 20'si kadarını (yaklaşık 8 bin) tamamlamış durumdayız" dedi.

TIR'LAR DOLUSU SİLAH

Dunford, bölgedeki Amerikan askerlerinin çekilme ihtimaline dair bir soruya ise, "Yakın bir zaman için böyle bir plan yok" yanıtını verdi. ABD'nin, Suriye'nin kuzeyi ve doğusunda geniş bir alanı işgal altında tutan PKK/YPG'ye dinci terör örgütü IŞİD ile savaştıkları gerekçesi ile bugüne dek 20 binden fazla TIR dolusu silah ve askeri malzeme verdiği biliniyor. 

ABD ordusu, işgal bölgelerine kurduğu askeri üsler ve havaalanları aracılığıyla da PKK/YPG'ye yardım sağlıyor.

Terör örgütü PKK/YPG'nin Suriye topraklarında kendilerine destek veren yerel Arap çeteleriyle birlikte 65-70 bin civarında üyesi olduğu sanılıyor. Bölgedeki Amerikan askerlerinin sayısı ise gizli tutuluyor.

İlgili Haberler