ABD, İdlib için mühimmat desteği verecek mi?

ABD, İdlib için mühimmat desteği verecek mi?
ABD Suriye Özel Temsilcisi James Jeffrey, ABD'nin Türkiye'ye İdlib için mühimmat sağlamaya hazır olduğunu açıkladı. ABD'nin BM Daimi Temsilcisi Kelly Craft ise, Suriyeliler için 108 milyon dolar ek fon sağladıklarını ifade etti.

ABD’nin Suriye Özel Temsilcisi James Jeffrey, Suriye’nin İdlib bölgesinde incelemelerde bulunmak için Cilvegözü Sınır Kapısı üzerinden Suriye’ye geçti. Jeffrey yaptığı açıklamada, “Türkiye'ye mühimmat ve insani yardım vermeye hazırız. Göçmenlerin İdlib'de kalması gerektiğini düşünüyoruz. Türkiye barışçıl bir çözüm için mücadele ediyor" dedi.

"DİĞER ÜLKELERE DE ÇAĞRIDA BULUNUYORUZ"

James Jeffrey ile birlikte İdlib'e geçen ABD'nin Birleşmiş Milletler Daimi Temsilcisi Kelly Craft ise, ABD Başkanı Donald Trump’ın yerinden edilmiş kişilerin durumunu görmek ve endişelerini ifade etmek üzere kendisini Türkiye’ye gönderdiğini belirtti. ABD olarak Suriyelilere ulaştırılmak üzere 108 milyon dolarlık ek fon sağladıklarını açıklayan Craft, "Diğer ülkelere de yardımları artırma çağrısı yapıyoruz" dedi.

ABD'nin Ankara Büyükelçisi David Satterfield ise, Türkiye'nin Patriot talebini incelediklerini ifade etti.

İnceleme yapmak için İdlib’e geçen ABD’li heyetin Birleşmiş Milletler (BM) ile sivil toplum kuruluşlarının temsilcileriyle bir araya gelmesi bekleniyor.