ABD ile vize görüşmeleri sona erdi

ABD ile vize görüşmeleri sona erdi
ABD-Türkiye arasındaki vize krizinin çözümü için yapılan görüşme sona erdi. Ankara'ya gelen heyet vize krizinin bitmesi için 4 şart olduğunu açıkladı. Dışişleri'nden yapılan açıklamada görüşmenin olumlu geçtiği bildirildi.

Diplomatik kaynaklardan edinilen bilgiye göre, Türkiye ile ABD heyetleri vizeişlemlerinin askıya alınmasının ardından sorunun çözümüne yönelik bugün Ankara'da bir araya geldi. Türk heyetine Dışişleri Bakanlığı Müsteşar Yardımcısı Ahmet Muhtar Gün, ABD heyetine Dışişleri Bakanlığı Müsteşar Yardımcısı Jonathan Cohen'in başkanlık ettiği görüşme olumlu atmosferde geçti. İki ülke yetkililerinin, Türkiye ile ABD'nin vize işlemlerinin önceki hafta sonu karşılıklı olarak askıya alınması sorununun çözümü amacıyla görüşmelerde bulunduğu belirtildi.

Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü İbrahim Kalın, konuya ilişkin bugün yaptığı açıklamada, "İyi bir noktaya doğru gidiliyor. Detaylar birkaç gün içinde netleşecek. Tabii buraya gelen heyet, bizim görüşlerimizi de alıp Washington'a dönecek, bunları üstlerine arz edecekler. Ben yakın bir vadede bu işin çözüleceğine inanıyorum. Çözülmemesi için bir gerekçe de yok, kompleks, içinden çıkılmaz bir durum yok" ifadelerini kullanmıştı. 

İlgili Haberler