'ABD, İran'ın nükleer tesislerini vurabilir'

'ABD, İran'ın nükleer tesislerini vurabilir'
Emekli Korgeneral Erdoğan Karakuş, nükleer anlaşmayı ilk bozan ülke olan ABD'nin kışkırtıcı davranışlar için olduğunu söyledi. 

Bünyamin Öztürk / ANKARA

ABD'nin İran'ın etrafını cephaneliğe çevirmesi olası müdahale tartışmalarını arttırdı. Emekli Korgeneral Erdoğan Karakuş, İsrail'in ortamı gerdikten sonra aradan çekilerek ABD ve İran'ı karşı karşıya getirdiğini, sonuçta ABD'nin İran'ın nükleer tesislerini havadan vurabileceğinin anlaşıldığını kaydetti. ABD'nin bölge ile ilgili olarak kışkırtıcı davranışlar içinde ve İran ile nükleer antlaşmayı ilk bozan tarafın ABD olduğuna dikkat çeken Karakuş, şöyle devam etti:

"Ardından da ambargolar koydu. İran da dayanamadı nükleer çalışmalara devam edeceğini söyledi. AB'de bu karar üzerine ABD'nin yanında yer aldı. İran bu kararlar üzerine çok bunaldı ama İran'ın savaşı göze almaması lazım. ABD'nin yapacağı iş havadan vurmak. Nükleer tesisleri havadan vuracak. İran'ın havadan müdahale gücü yok." Rusya'nın İran'ın güçlerinin Suriye ve Irak'ta olmasını istemediği için net bir tavır ortaya koymadığına vurgu yapan Karakuş, şunları söyledi: "Yemen başta olmak üzere kendisine karşı olanlar konumunda olduğu için ses çıkarmıyor. Bir yerde Suudi Arabistan rahatlayacak İran'ın sıkışmasından."