BBC muhabiri mesajları ortaya çıkardı! Taliban onların peşine düştü

BBC muhabiri mesajları ortaya çıkardı! Taliban onların peşine düştü
BBC muhabiri Sodaba Haidare, Taliban'ın Afganistan'daki Amerikan Üniversitesi öğrencilerini tehdit ettiğini duyurdu. Haidare'nin paylaştığı bir Whatsapp mesajında "Size tecavüz edip, öldüreceğiz" yazdığı görüldü.

Taliban, intikam için özellikle Batı ile çalışan tercümanların peşine düştüğü, Kabil''de bazı evlere baskınlar düzenlendiği kaydedildi. Afganistan medyası, eski tercümanların Taliban militanlarından saklanmaya çalıştığını aktardı.

BBC muhabiri Sodaba Haidare, ABD''nin Afganistan''dan çekilmesiyle kutlamalara başlayan Taliban''ın tehdit mesajlarını ortaya çıkardı. Afganistan''da egemenliği eline alan Taliban''la ilgili tartışmalar sürerken BBC muhabiri Sodaba Haidare ise sosyal medya hesabından Taliban tarafından, üniversite öğrencilerine gönderilen mesajı paylaştı.

Haidare ise sosyal medya hesabından, Taliban''ın Afganistan''daki Amerikan Üniversitesi öğrencilerinin adlarını ve adreslerini bildiğini belirtti.

Bir öğrenciye gönderilen mesajı paylaşan Haidare, söz konusu mesajda, şu ifadeleri kullandı:

"Kabil''deki Afganistan Amerikan Üniversitesi öğrencileri, Taliban''ın isimlerini ve nerede yaşadıklarını bildiğini söylüyor. Bir öğrenci şu mesajı aldı: ''Amerikan üniversitesinde okudunuz ve hükümet için çalıştınız. Biraz bekle, seninle ilgileneceğiz"

Haidare''nin yayımladığı Whatsapp mesajında, Taliban militanının silahla birlikte gönderdiği fotoğrafta, "Size tecavüz edip, öldüreceğiz" ifadelerinin yazdığı görüldü.

İlgili Haberler