Benzin istasyonunda fiyatı yanlış yazdı. Sürücüler bayram etti. Darısı başımıza. Metrelerce kuyruk oldu

Benzin istasyonunda fiyatı yanlış yazdı. Sürücüler bayram etti. Darısı başımıza. Metrelerce kuyruk oldu
Kaliforniya’da bir benzin istasyonunda 6,99 dolar olan benzin fiyatını 0,69 cent yazan yönetici ortalığı karıştırdı. Çalışanın hatası şubeyi 20 bin dolar yani yaklaşık 346 bin TL zarara uğrattı.

ABD''nin Kaliforniya eyaletindeki Rancho Cordova şehrindeki bir benzin istasyonunda yönetici olarak çalışan John Szczecina, benzinin galon (yaklaşık 3,7 litre) fiyatını 6,99 dolar yerine 0,69 cent olarak yazdı.

3 saat süren hatadan faydalanmak isteyen sürücüler istasyona akına ederken, çalışanın hatası şubeyi 20 bin dolar yani yaklaşık 346 bin TL zarara uğrattı.

PARAYI ÖDEYEBİLMEK İÇİN YARDIM KAMPANYASI BAŞLATILDI
Çalışan Szczecina, ondalık virgülü yanlış yere koyduğunu itiraf etti ve tüm sorumluluğu üstlendi. Çalışan ve ailesi, firmanın dava açabileceğini düşünerek, parayı geri ödeyebilmesi için internet üzerinden ailesiyle beraber bağış kampanyası başlattı, şimdiye kadar ise 4 bin 700 dolar yani yaklaşık 82 bin TL toplandı.

"UCUZA BENZİN ALAN KİŞİLER DESTEK OLMALI"
Bağışçılar, Szczecina''nın hatasını üstlenmesinin erdemli bir davranış olduğunu söylerken bazıları da durumdan faydalanarak ucuza benzin alan kişilerin destek olması gerektiğini belirtti.

İlgili Haberler