ABD: Kaygımızı Türkiye hükümetine ilettik

ABD: Kaygımızı Türkiye hükümetine ilettik
Türkiye'nin Washington Büyükelçiliği Konutu önünde PKK'lılarla Türkler arasında yaşanan arbedenin ardından ABD'li yetkililer açıklama yaptı.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın ABD Başkanı Donald Trump ile gerçekleştirdiği görüşme sonrasında Türkiye’nin Washington Büyükelçiliği Konutu önünde yaşanan arbedenin ardından Washington D.C.’nin belediye başkanı Muriel Bowser bir açıklama yaptı.

9 kişinin yaralandığı olayların kabul edilemez olduğunu söyleyen Bowser, “Dün gördüklerimiz, – barışçıl göstericlere yapılan saldırı- DC değerlerine ve biz Amerikalılar’ın haklarına bir hakarettir. Bu yaşananları sert bir dille kınıyorum ve Şef Newsham tarafından gerekli bilgileri aldım. Polis departmanı soruşturmaya devam edecek ve federal partnerleriyle çalışarak adaleti getirecek” ifadesini kullandı.

ABD Dışişleri Bakanlığı’ndan yapılan açıklamada ise ABD’nin yaşanan şiddet olaylarından duyduğu endişe dile getirildi. Sözcü Heather Nauert, “Duyduğumuz endişeyi Türkiye hükümetine olabilecek en güçlü şekilde ifade ettik” açıklamasını yaptı.

İlgili Haberler