ABD Kuzey Kore’ye Seul'den seslendi

ABD Kuzey Kore’ye Seul'den seslendi
ABD Özel Temsilcisi Stephen Biegun, Kuzey Kore’ye müzakere masasına oturma çağrısı yaptı ve ‘Biz buradayız, gelin şu işi bitirelim’ dedi.

Güney Kore'nin başkenti Seul'de bulunan ABD Özel Temsilcisi Stephen Biegun,  Kuzey Kore'ye  ‘Gelin şu işi bitirelim’ çağrısı yaptı. ABD'nin Kuzey Kore Özel Temsilcisinin bu açıklaması, Kuzey Kore'nin bir uydu fırlatma merkezindeki füze denemesinden bir kaç gün sonra geldi.

Kuzey Kore nükleer silahlardan arınma anlaşması sunması için ABD’ye yıl sonuna kadar süre tanımıştı. Aynı zamanda Pyongyang, ABD’nin bu süreye uymaması durumunda bir ‘Noel hediyesi’ beklemesi gerektiğini belirtmişti.

ABD'nin Özel Temsilcisi Biegun, Pyongyang'ın açıklamalarının 'düşmanca, negatif ve çok gereksiz olduğunu' söyledi. Biegun, ABD'nin bir amacının olduğunu, mühletlerle ilgilenmediğini söyledi.

Pyongyang yönetimine  ABD'yle müzakere çağrısı yapan Özel Temisilci Biegun, Kuzey Koreli mevkidaşlarına "İşimizi yapma zamanı geldi. Şu işi bitirelim. Biz buradayız ve bize nasıl ulaşabileceğinizi biliyorsunuz”  çağrısını yaptı.