ABD, PKK'yı İran'da kullanacak

ABD, PKK'yı İran'da kullanacak
Emekli Korg. Karakuş, "ABD, Suriye’de eğittiği PKK’lıları İran’a karşı savaştıracak. Türkiye bunlara havadan müdahale etmesin diye de bizi Birleşmiş Milletler’e (BM) şikâyet etti" dedi.

Fatih ERBOZ / ANKARA

ABD'nin PYD-YPG terör örgütüyle birlikteliğine yönelik taktiksel açıklamalarını, "danışıklı dövüş" olarak yorumlayan Türkiye Emekli Subaylar Derneği (TESUD) Başkanı emekli Korgeneral Erdoğan Karakuş, bu ülkenin eğittiği teröristleri İran'a götüreceğinin çoktan anlaşıldığını söyledi. Karakuş, Avrupa Birliği Ordusu'nu ABD'nin de olumlu bulduğunu, amacının Rusya ile AB'yi birbirine düşürerek Çin ve İran'a yönelik operasyonunda Rusya etkisini kırmak olduğunu ifade etti. Suriye'de eğitilmiş PKK'lıların İran'a karşı savaşta kullanılacağını kaydeden Karakuş, şöyle dedi: "İran'a götürme sürecinde Türkiye'nin bunlara herhangi bir havadan müdahalesinin olmaması için Irak, ABD'nin isteği doğrultusunda bizi Birleşmiş Milletler'e şikâyet etti. ABD'de, PKK ve PYD ile ayrı göstermeye çalışıyor. Türkiye'nin Irak'ın kuzey bölgesine taarruzunu kesmeye çalışıyorlar. ABD, PKK'ya bir şey yapmıyor, İran'a doğru 1.5 senedir eğitim verdiği teröristleri İran'a götürmek peşinde."

ABD Başkanı Donald Trump'ın AB Ordusu ile Avrupa'nın savunma harcamalarının artmasını, kendi ülkesinde ise azalmasını amaçladığını ifade eden Erdoğan Karakuş, şöyle devam etti: "AB ordusu projesi, ABD'ye güvensizlikten kaynaklanıyor. 1950'li yıllarda özellikle Fransa, ABD'ye güvenmemesi nedeniyle bütün silahlarını kendi yaptı. Bu siyasetin doğruluğu Küba krizi ile ortaya çıktı. ABD, Küba krizinde Avrupa'yı terk etti.  ABD, 28 trilyon dolar harcadı savaşlar nedeniyle bunu kapamaya çalışıyor. En azından Çin'e yönelmek istiyor. AB'yi Rusya ile kapıştırmak istiyor. Ukrayna olayları nedeniyle AB Rusya ile karşı karşıya. Bu noktada böyle bir kurgu yapıp ABD, Çin'e ve İran'a yönelmeye çalışıyor."

İlgili Haberler