ABD polisinin skandalları bitmiyor. Bu sefer de otizmli çocuğu vurdular

ABD polisinin skandalları bitmiyor. Bu sefer de otizmli çocuğu vurdular
ABD’nin Utah eyaletinde polisin otizmli bir çocuğu vurduğu görüntüler ortaya çıktı. Çocuk “anneme onu sevdiğimi söyleyin” dedi.

Sputnik'te yer alan habere göre, ABD'nin Utah eyaletinde polisin otizmli bir çocuğu vurduğu görüntüler ortaya çıktı. 

İddiaya göre, 13 yaşındaki çocuğun annesi Golda Barton son 1 yılda ilk kez işe gitmek için evden çıkacağı sırada Asperger Sendromu bulunan oğlu Linden kriz geçirdi. Durumu sakinleştirmesi için polis ekiplerini çağıran anne Barton, "Onlara silahsız olduğunu, sadece sinirlendiğini ve çığlık atarak bağırmaya başladığını söyledim. O bir çocuk, sadece ilgi çekmeye çalışıyordu. Durumu nasıl idare edeceğini bilmiyordu." ifadelerini kullandı.

"İYİ HİSSETMİYORUM,ANNEME ONU SEVDİĞİMİ SÖYLEYİN"

Utah'a bağlı Salt Lake kentinde ikamet eden 13 yaşındaki otizmli Linden'ın avukatı Zach Weyher, olay gününe ait polis kamerası kayıtlarının yayımlandığını açıkladı. Yere düşen çocuğun "İyi hissetmiyorum." ve “Anneme onu sevdiğimi söyleyin” dediği duyuluyor.

Çocuğun annesi Golda Barton: "Sadece gelip, olabilecek en az şekilde güç kullanarak durumu sakinleştirmeleri gerekiyordu. O küçük bir çocuk. Neden sadece ona müdahale etmediler? O bir bebek ve akli sorunların var." şeklinde konuştu.

"HAYATTA KALDIĞI İÇİN ŞANSLI"

Hastanede tedavisi süren çocuğun "hayatta kaldığı için şanslı" olduğunu söyleyen Weyher, "Ne olursa olsun bu 13 yaşındaki silahsız bir çocuk. Polis, cezai bir suç nedeniyle değil, akıl sağlığı için arandı. Bir çocuk hastanede yatıyor. Daha iyi bir müdahale olabilirdi" ifadesini kullandı.

Salt Lake Emniyeti'nin dün yayımladığı raporda, çocuğun silahı olduğuna dair herhangi bir bilgi yer almıyor.

 

İlgili Haberler