ABD sözcüsünden skandal Türk askeri paylaşımı

ABD sözcüsünden skandal Türk askeri paylaşımı
ABD öncülüğündeki Suriye koalisyonunun sözcüsü Albay Ryan, skandal bir adıma imza attı. Türk askerine ağır hakaretler içeren bir tweeti paylaşan Ryan’a büyük tepki geldi.

ABD öncülüğündeki Suriye koalisyonunun sözcüsü Albay Sean Ryan, Türk askerini ‘terörist’ olarak niteleyen bir sosyal medya kullanıcısının attığı tweeti sayfasından paylaştı. Ryan, gelen tepkiler sonrası paylaşımını kişisel sayfasından sildi.

Kendisini 'ateşli silah eğitmeni, merkeziyetçi, omnist (bir dine bağlı olmadan gerçeği arayan),ABD, Rojava, Kürdistan, İsrail destekçisi' olarak niteleyen Will Jamesson-Bryant adlı sosyal medya kullanıcısı, "Bu haftaki favori fotoğrafım. ABD Özel Kuvvetleri (Yeşil Bereliler), terörist Türk ordusu keskin nişancılarının okuldan eve giden küçük bir kız çocuğunu öldürmesinin ardından Rojava-Türkiye sınırında devriye geziyor. Bu çocuklar güvende, Yeşil Bereliler tarafından korunuyor." paylaşımında bulundu.

duiquwyxcaaxtt8.jpg

ABD öncülüğündeki askeri koalisyonun Sözcüsü Albay Sean Ryan, bu tweeti sayfasında paylaştı. Paylaşımın yayılması ve tepkiler üzerine Albay Sean Ryan bu paylaşımı silmek zorunda kaldı.

duiqxutwwaatljm-001.jpg

ABD'li albay, skandal paylaşımı ortaya çıkaran ve kendisine tepki gösteren Alman gazeteci Julian Röpcke'yi Twitter'dan engelledi. Tepkilerin büyümesinin ardından açıklama yapmak zorunda kalan Amerikalı komutan, paylaşımın tamamını okumadığını söyledi.

İlgili Haberler