ABD Suriye Özel Temsilcisi James Jeffrey'den dikkat çeken açıklama

ABD Suriye Özel Temsilcisi James Jeffrey'den dikkat çeken açıklama
Cumhurbaşkanlığı Dolmabahçe Çalışma Ofisi'nde gerçekleşen İdlib Konferansında konuşan ABD'nin ABD Suriye Özel Temsilcisi James Jeffrey, Suriye'de rejimi devirmeyi ve Rusya ile karşı karşıya gelmeyi düşünmediklerini belirtti.

Fatih ERGİN / YENİÇAĞ

Türkiye, İdlib'de yaşanan krizin ardından ABD ve NATO'dan destek beklerken, Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanlığı'nın düzenlediği İdlib Konferansı'nda konuşan ABD Suriye Özel Temsilsi James Jeffrey'den dikkat çeken açıklamalar geldi.

Jeffrey konferansta yaptığı konuşmada, Suriye'de Esad rejimini devirmeyi ve Rusya ile karşı karşıya gelmeyi düşünmediklerini belirtti. Jeffrey, "Sizin gibi biz de Ruslarla derin bir diyalog içindeyiz" dedi.

Diğer yandan Jeffrey, Rusya'dan alınan ve  ABD ile Türkiye arasında soruna neden olan S-400'lerle ilgili "Çok ciddi bir endişe yaratıyor" şeklinde konuştu.

Cumhurbaşkanlığı Dolmabahçe Çalışma Ofisi'nde gerçekleşen konferansa, ABD Suriye Özel Temsilcisi James Jeffrey'nin yanı sıra İletişim Başkan Yardımcısı Çağatay Özdemir,  Suriye Ulusal Koalisyon Başkan Yardımcısı Dima Moussa ve Cumhurbaşkanlığı Başdanışmanı Prof. Dr. Gülnur Aybet de katıldı.