ABD, teröristleri nasıl eğittiğini paylaştı!

ABD, teröristleri nasıl eğittiğini paylaştı!
ABD güçleri, terör örgütü YPG’nin öncülüğünde kurulan Suriye Demokratik Güçleri’ne ait unsurları nasıl eğittiğini sosyal medya hesabından paylaştı. Özel Operasyonlar Görev Gücü, daha önce yaptığı paylaşımda YPG’yi ‘güvenilir ortak’ olarak tanımlamıştı.

ABD’nin terör örgütü PKK’nın Suriye kolu olan YPG’ye verdiği silah ve eğitim desteğinin bir görüntüsü daha ortaya çıktı. ABD öncülüğünde Irak ve Suriye’deki IŞİD unsurlarına karşı mücadele etmek amacıyla kurulan Özel Operasyonlar Orta Görev Gücü, YPG’li teröristleri nasıl eğittiğini Twitter hesabından paylaştı.

Paylaşılan videoda ““Suriye Demokratik Kuvvetleri komando öğrencileri, Suriye’de 3 Ağustos 2019’daki eğitim sırasında bir odayı temizlediler. Ortak Görev Kuvveti Özel Kuvvetler Komutanlığı, yaz eğitimi kapsamında, Kent Arazisinde Askeri Operasyonlar konusunda öğrencilere eğitim verdi” ifadeleri yer aldı.

taskj.png

YPG İÇİN ‘VAZGEÇİLMEZ’ DEMİŞLERDİ

Özel operasyonlar ortak görev gücü, daha önce Twitter hesabından yaptığı paylaşımda, terör örütü YPG’nin Suriye’de terör örgütü IŞİD’e karşı mücadelede ‘vazgeçilmez’ olduğunu belirtmişti.

“Yetenekli ve güvenilir“ ortak olarak tanımlanan YPG/PYD güçleri, Suriye’de istikrarı koruyan güç olarak lanse ediliyor. YPG/PYD’nin Suriye’de IŞİD’in önündeki en büyük engel olarak gösterilen paylaşımda, dört ay içinde YPG/PYD’nin 225 DEAŞ’lıyı gözaltına aldığı bildirilmişti.

partner1-001.pngpartner2-001.png