ABD-YPG ortaklığı IŞİD’den sonra da devam edecek

ABD-YPG ortaklığı IŞİD’den sonra da devam edecek
ABD ile terör örgütü PKK/YPG’nin ortaklığıyla kurulan DSG’nin Suriye’deki IŞİD varlığının sona ermesinden sonra da devam edeceği ortaya çıktı. Yapılan açıklamada YPG’nin başını çektiği DSG’nin ABD ile anlaşmasının olduğu söylendi.

ABD yönetiminin Suriye’de terör örgütü PKK’nın Suriye kolu YPG’ye yapılan yardımların geçici olduğu ve söz konusu ‘ortaklığın’ terör örgütü IŞİD’in Suriye’deki varlığı sona erdikten sonra biteceği açıklamaları gelse de; bölgeden gelen son haberler bunun tersini ortaya koyuyor.

ABD’nin terör örgütü IŞİD’in Suriye’deki varlığını gerekçe göstererek, PKK’nın Suriye kolu YPG ile birlikte oluşturduğu DSG’den, ABD ile ortaklığın devam edeceği yönünde bir açıklama geldi. Yapılan açıklamayla ABD ile DSG’nin anlaşmalarının olduğu ortaya çıktı.

Sputnik'e konuşan DSG Sözcüsü Gabriel Kino, IŞİD'den sonrası dönemler için koalisyonla bir anlaşmalarının olduğunu belirterek, "Kentlerin yeniden yapılanması ve sivil meclislerin oluşturulması için aramızda anlaşmalar var" dedi.

DSG Sözcüsü Gabriel Kino, şöyle konuştu:

 "Biz IŞİD terörüne karşı savaşıyoruz. Ortak hareket ediyoruz. Projemiz ve programız IŞİD'in Suriye'de bitirilişidir. IŞİD'in bir daha ortaya çıkmaması için mücadele ediyoruz. Başka terörlerin ortaya çıkmaması için de mücadele edeceğiz. Bizim IŞİD'den sonrası dönemler için koalisyonla bir anlaşmamız vardır. Kentlerin yeniden yapılanması ve sivil meclislerin oluşturulması için aramızda anlaşmalar var. Kentlerin eğitim, sağlık ve diğer alanlarda ihtiyaçlarının da giderilmesi için aramızda anlaşmalar var.

Terör örgütü YPG’nin içinde olduğu DSG'nin siyasi kanadı olan Demokratik Suriye Meclisi (DSM)'nin Washington Temsilcisi Bessam Said İshak ise, ABD'nin DSG ve DSM ile oluşturduğu ortaklığa güvendiğini belirterek, ABD'nin 'Suriye'nin kuzeyindeki yönetimi' yalnız bırakmayacağını söyledi.

İlgili Haberler