Nefes kesen 29 saniye

Nefes kesen 29 saniye
Köpekbalığı ısırıklarının başkenti olarak bilinen Florida sahilinde yeni bir vaka yaşandı. 16 yaşındaki genç, sörf yaptığı sırada köpekbalığı saldırısına uğradı. 29 saniyelik video görüntüsü nefes kesti.

16 yaşındaki çocuk denizde dehşeti yaşadı

TV 100''ün haberine göre, herkesin gözü önünde gerçekleşen olayda 16 yaşındaki bir genç, sörf yaparken bir köpekbalığının radarına girdi. Köpekbalığı Doyle Nielson, adlı gence yaklaşarak aniden saldırdı. 

Sörf yapanların görüntüsünü çeken bir kişi, saldırı anını şans eseri kayıt altına almayı başardı. Bir süre sonra da o gürüntüleri sosyal medya hesabından paylaştı. Kısa sürede binlerce yorum alan videoda Doyle''ın kolunun köpekbalığı tarafından ısırılışı görülüyor.

O onları görenlerin yürekleri ağza geldi. Söz konusu plajda yılda ortalama dokuz köpek balığı saldırısının olduğu belirtildi. Bu sene Nielson''ın saldırısı ise vaka sayısı 10 olarak kayıtlara geçti.

Saldırıyı gerçekleştiren köpekbalığının yetişkin olmaması 16 yaşındaki gencin en büyük şansı olduğu şeklinde yorumlandı. Uzmanlar "Köpekbalığı küçük olduğu için sörfçü haif yaralarla saldırıdan kurtulmuş oldu" yorumunu yaptılar.

Toplamda dokuz dikiş ile olayı ucuz atlatan Nielson, sonrasında sağlıklı olduğunu bildiren fotoğrafları sosyal medya hesabından paylaştı.

ABC haberlerine konuşan Nielson, "Sörf tahtasındaki biri tüm hızıyla üzerime gelmiş ve bana çok sert vurmuş gibi hissettim" dedi.

16 yaşındaki genç bundan sonra kesinlikle tekrar sörf yapacağını ancak suda biraz daha temkinli olacağını ve her zaman bir saldırıya uğrama ihtimalinin aklının bir köşesinde olacağını söyledi.

İlgili Haberler