ABD’de ‘damat’ krizi

ABD’de ‘damat’ krizi
ABD Başkanı Trump’ın damadı Kushner’ın gizli belgelere erişim izni ile ilgili yürütülen soruşturmada, Beyaz Saray’dan, soruşturma kapsamında yapılan belge ve tanık talebine yanıt vermesi istendi.

ABD Başkanı Trump’ın damadı Jared Kushner’ın gizli belgelere erişim izniyle ilgili yürütülen soruşturma kapsamında yapılan belge ve tanık talebine yanıt vermesini istedi.

Kongre’nin Demokratlar'ın liderliğindeki komisyonlarından biri, Beyaz Saray’dan Başkan Donald Trump’ın damadı Jared Kushner’ın gizli belgelere erişim izniyle ilgili yürütülen soruşturma kapsamında yapılan belge ve tanık talebine yanıt vermesini istedi.

New York Times gazetesinde yer alan bir haberde Başkan’ın dönemin Beyaz Saray genel sekreteri John Kelly’den damadı ve kıdemli danışmanı Jared Kushner’a gizli belgelere erişim izni verilmesini istediği iddia edilmişti. Kelly ve dönemin Beyaz Saray avukatı Donald McGahn’ın buna karşı oldukları da haberde yer almıştı.

Temsilciler Meclisi Denetim Komisyonu Başkanı Elijah Cummings, Beyaz Saray’a yazdığı mektupta “Sizden son kez gönüllü işbirliğinizi talep ediyorum” ifadesini kullandı. Denetim Komisyonu celp gönderme yetkisine sahip.

Cummings mektupta New York Times’ın haberine dikkat çekti.

Sputnik’in aktardığı habere göre hem Kelly hem McGahn zamanında konuyla ilgili dilekçe yazmıştı. Haberde, McGahn’ın aralarında CIA yetkililerinin de olduğu güvenlik yetkililerine Kushner’la ilgili kaygılarını aktardığı da belirtiliyor.

Cummings Beyaz Saray avukatı Pat Cipollone’a 1 Mart’ta yazdığı mektupta “Bu haberlerin doğru olması halinde meslek memurlarının Bay Kushner’la ilgili ülkenin gizli sırlarına erişmesinin reddedilmesini tavsiye edecekleri nitelikte ne bulmuş olabileceklerine dair soru işaretleri doğuyor” ifadelerini kullandı.