ABD'de dikkat çeken savaş anketi

ABD'de dikkat çeken savaş anketi
Reuters ve Ipos tarafından yapılan ankette, ABD halkının yüzde 71’inin ülkelerinin birkaç yıl içerisinde İran ile savaşa girmelerinin muhtemel olacağını belirtti.

Anket sonuçları açıklandı. Reuters ve Ipos tarafından, ABD’nin İran Muhafızları Kudüs Gücü Komutanı Kasım Süleymani’nin öldürülmesinin ardından yapılan ankette dikkat çeken sonuçlar ortaya çıktı. Yapılan ankete yanıt veren ABD halkı, Washington ve Tahran arasındaki gerilimin savaş ihtimalleri doğuracağını kaydetti. Amerikan halkının yaklaşık dörtte üçü ABD ve İran arasındaki gerilimin savaşa dönüşebileceğini düşünüyor.

ABD halkına yöneltilen ve ankete katılan insanların 10 Cumhuriyetçi Parti destekçisinden 7'si savaşın muhtemel olduğunu düşünürken, Demokrat Parti destekçilerinin yüzde 77'si de aynı görüşü paylaşıyor. ABD halkının yüzde 17’si ise savaş olasılığına inanmadığını belirtirken, yüzde 5'i savaş ihtimaline ''hiç olası değil'' şeklinde yanıt verdi.

DONALD TRUMP'IN POLİTİKASINI ONAYLAMIYOR

Ankete katılanların yüzde 53'ü ise ABD Başkanı Donald Trump'ın İran politikasını onaylamıyor. Her 10 kişiden 4'ü İran'ın ABD için büyük bir tehdit teşkil ettiğini söylerken, yüzde 4'ü ise İran'ı tehdit olarak görmediklerini ifade etti.

Anket, İran'ın Irak'taki ABD üslerine saldırısından önce 3-6 Ocak tarihleri arasında yapıldı.