ABD’de korkutan araştırma… Koronadan 4 ayda tam 81 bin kişi…

ABD’de korkutan araştırma… Koronadan 4 ayda tam 81 bin kişi…
ABD’de korona virüs salgınına ilişkin yapılan bir araştırmada çarpıcı sonuçlar ortaya çıktı. Yapılan araştırmada, sosyal mesafe önlemlerine rağmen 4 ay içinde yeni tip korona virüsten ölenlerin 80 bini aşabileceği tahmini yapıldı.

ABD’de korona virüs salgınına karşı bir araştırma yapıldı. Washington Üniversitesi Tıp Fakültesi Sağlık Ölçümleri ve Değerlendirme Enstitüsü (IHME) araştırmacıları, korona virüs salgınına karşı ulusal ve uluslararası düzeydeki rakamları ele aldı.

Yaş, cinsiyet, önceden var olan sağlık sorunları, hastaneye yatış ve ölüm oranları gibi bilgileri değerlendiren araştırmacılar; eyaletlerdeki hastanelerin yoğun bakım ve ventilatör kapasitelerini analiz ederek öngörüde bulundu.

Mevcut eğilimlere dayanarak, araştırmacıların yaptığı modellemeye göre, nisanın ikinci haftasından itibaren ülkedeki salgının kapasiteyi çok aşacağı ve ölüm rakamlarının günde 2 bin 300'lere kadar olabileceği uyarısı yapıldı.

Analizde, gelecek 4 ay içinde ABD'de yaklaşık 81 bin kişinin virüs nedeniyle öleceğinin tahmin edildiğinin altı çizildi.