ABD’de korkutan korona virüs araştırması! Avrupa'da 160 bin kişi ölecek

ABD’de korkutan korona virüs araştırması! Avrupa'da 160 bin kişi ölecek
Washington Üniversitesi Tıp Fakültesi’nde hazırlanan modellemede Avrupa genelinde korona virüsten hayatını kaybedenlerin sayısının 160 bin kişiyi geçeceği belirtildi.

Amerika’da bulunan Washington Üniversitesi Tıp Fakültesi Sağlık Ölçümleri ve Değerlendirme Enstitüsü Avrupa’daki korona virüs ölümlerini dikkate alarak bir modelleme oluşturdu. Enstitünün verilere göre, Avrupa genelinde korona virüste ölü sayısı İtalya'da 20 bin, İspanya ve Fransa'da ise 15 ila 19 bin arasında kalacağı ifade edildi.

Dailymail'in haberine göre İngiltere vaka ve ölüm sayısında İtalya ve Fransa'yı geriden takip etse de ülkede geç alınan önlemler nedeniyle sayıların katlanarak artabileceği yorumu yapıldı.

Ölüm oranları ve yaş ortalamalarını dikkate alarak hazırlanan modellemeye göre İngiltere'de Temmuz ayı itibariyle 66 bin kişinin hayatını kaybetmiş olabileceği belirtiliyor. IHME'nin tahminlerine göre ölü sayısı İtalya'da 20 bin İspanya ve Fransa'da 15 ila 19 bin arasında kalacak. Modelleme hastalığın zirve yaptığı anda İngiltere'de 100 bin hastane yatağına ihtiyaç olacağı da öngörüldü.