ABD’de korona virüs salgını kontrolden çıktı: Rekor üstüne rekor geldi

ABD’de korona virüs salgını kontrolden çıktı: Rekor üstüne rekor geldi
ABD’de korona virüs salgını adeta kontrolden çıktı. Son günlerde günlük 50 hasta sınırının aşıldığı ülkede son 24 saatte 53 bin 483 yeni hasta tespit edildi. Toplam hasta sayısı 2 milyon 890 bine yükselirken 7 eyalette rekor tespit edildi.

Korona virüs salgınında en çok hasta ve can kaybının yaşandığı ABD’de rekor üstüne rekor kırılıyor. Dün itibarıyla günlük 50 bin vaka sınırını da geçen ülkede, son 24 saatte 53 bin 483 yeni tanı koyuldu. Toplam vaka sayısı böylelikle 2 milyon 890 bine yükseldi.

Sağlık Bakanlığı’nın paylaştığı bilgilere göre yedi eyalette birden günlük rekor kayıtlara geçti. O eyaletler Alabama, Alaska, Idaho, Mississippi, Kuzey Carolina, Güney Carolina ve Tennessee olarak açıklandı.

TRUMP: ÖLÜM ORANLARI DÜŞÜYOR

ABD Başkanı Donald Trump, vakaların hızla artmasıyla ilgili Twitter’dan bir mesaj paylaştı. Trump, “Corona virüsü vakalarında artış var çünkü testlerimiz çok büyük ve çok iyi. Herhangi bir ülkeden çok daha büyük. Bu harika bir haber. Daha da harika haber ise ölüm oranları düşüyor. Ayrıca gençler daha kolay ve daha çabuk iyileşiyor” dedi.

TRUMP JR’IN SEVGİLİSİ DE YAKALANDI

Corona virüsü salgını Başkan Donald Trump’ın yakın çevresine de sıçradı. Başkanın en büyük oğlu Donald Trump Jr.’ın sevgilisi Kimberly Guilfoyle virüse yakalandı. Eski bir Fox News çalışanı olan Guilfoyle’nin testlerinin pozitif çıkmasının ardından Donald Trump Jr.’a da testler uygulandı. ABD medyasına yansıyan haberlere göre Trump Jr.’ın testleri negatif çıktı.