ABD'de polise şok saldırı!

ABD'de polise şok saldırı!
ABD'de polis şiddetinin protesto edildiği kentte iki keskin nişancı güvenlik güçlerine kurşun yağdırdı. Saldırıda 5 polis öldü, 6 polis yaralandı!

Amerikan medyasında yer alan haberlere göreolay, Dallas kentindeki Belo Garden Park’ta meydana geldi. Saldırı, geçtiğimiz günlerde Louisiana ve Minnesota eyaletlerinde siyahi kişilerin polis tarafından öldürülmesinin protesto edilmesi esnasında yaşandı. Protestolar sırasında iki keskin nişancının 11 polisi hedef aldığı belirtilirken, olayda 5 polisin yaşamını yitirdiği açıklandı.

İşte öldürülen polislerden birine ait vurulma anları:

Görgü tanıkları, keskin nişancılar tarafından yapılan saldırının, kalabalığın dağılmaya başladığı anda gerçekleştiğini söyledi. Yaralanan polislerden bazılarının hayati tehlikesi bulunduğu belirtildi.



İKİ GÖZALTI

Polisin saldırgan olabileceği şüphesi ile fotoğrafını paylaştığı silahlı bir kişi teslim olurken, SWAT ekibiyle silahlı çatışmaya giren bir başka şüpheli de gözaltına alındı. Zanlının bulunduğu yere yakın noktada şüpheli bir paketin tespit edilmesi üzerine bomba imha ekiplerince bölge güvenlik çemberine alındı.

"HER YERDE BOMBA VAR"

AFP'ye konuşan yetkililer, polisle çatışmaya giren bir şüphelinin "Daha fazla kişi ölecek. Her yerde bomba var" dediğini aktardı.

Louisiana eyaletinin başkenti Baton Rouge’da salı günü 37 yaşındaki Alton Sterling adlı siyahi bir kişi, polis tarafından vurularak öldürülmüştü. Bu olayın bir gün sonrasında ise Minnesota eyaletine bağlı Falcon Heights’te 32 yaşındaki siyahi Philando Castile polis tarafından otomobili kenara çekildikten sonra vurulmuştu. 

Dallas Polis Departmanı da Twitter'dan yaptığı açıklamada 4 polisin öldüğünü doğrularken, çatışmanın yaşandığı alanda şüpheli paketlerin bulunduğunu da ekledi. Açıklamada gelişmelerin aktarılacağı belirtildi. Dallas polisinin Twitter'dan şüoheli diye siyah bir kişinin fotoğrafını paylaşması da tepkilere neden oldu. Yüzlerce siyah asıl "Asıl şüpheli sizsiniz"diyerek yapılan paylaşıma tepki gösterirken, polis "Onu bulmamıza lütfen yardımcı olun" diye yazdı.

OBAMA: HERKES KAYGILANMALI

ABD Başkanı Barack Obama, iki siyahın polis tarafından öldürülmesiyle ilgili 'tüm Amerikalıların kaygılanması gerektiğini' söyledi.

Nato zirvesi için gittiği Polonya'da konuşan Obama, "Bu yalnızca siyahların sorunu değil. Bu yalnızca Latin Amerikalıların sorunu değil. Bu hepimizin önemsemesi gereken, tüm Amerikalıların bir sorunu. Tarafsız düşünen herkes kaygılanmalı" dedi.

İstatistiklere göre beyaz polisler tarafından öldürülenlerin çoğunun Afrikalı Amerikalı olduğuna dikkat çeken ABD Başkanı, emniyet teşkilatına 'içerideki önyargıların kökünü kazmaları' çağrısında bulundu.