​​​​​​​ABD'de selfi çeken haber müdüresi...

Kıbrıs Rum Yönetimi'nin bize inat, S'lerin bastonlusunu aldığını hatırlarız. Sonunda Türkiye'den değil ABD'den korkarak Girit'deki  ambara tıkmışlardı. Hâlâ oradalar. Şimdi çalıştırmaya kalksalar Ankara yerine Atina'yı vurabilirler. İktidarımızın "böyyük" icraatı olan S-400'lerin ise başımıza neler açtığını görüyoruz. "Rus sistemleri bize uymaz" diyenler kazanmıştı. Bugün de aynı tezler havada uçuşuyor.

Kimlere anlatıldı

Erdoğan'la bir araya getirilenlere bakın. Hepsi Trump'un takımından, yani Cumhuriyetçi Parti'den. Demokrat senatörler yoktu. Ya da gelmediler. Yahu bizi bu kadar mı aptal sanıyorlar?..

Dünyaya bakıyorsunuz 9 yaşında mühendis olacak çocuklar farkediyoruz. Washington DC ekibimizdekiler mutlaka dâhi değil ancak "havuç politikası"na alışkınlar. Ortaya çıkan tek somut artı Cumhuriyetçi Senatör Lindsey Graham'ın Ermeni tasarısını engellemesi. Alın size minik bir elma şekeri, yerseniz...

Devamı Londra'da

İki liderin basın toplantısında ilginç sahneler yaşandı. Erdoğan'a soru soranların birer tur daha yapma isteği Trump'un gözünden bile kaçmadı. Erdoğan'a dönüp, "Hep aynı bayan" dedi. Bu  kadar mı kötü senaryo olur. Bırakın da diğer soruyu Hilal Kaplan yerine başkası yöneltsin. El insaf...

Türkiyelilerle

Oysa salonda yandaştan geçilmiyordu. Hatta bıraksalar NTV'nin Washington temsilcisi Hüseyin Günay'a dahi havale edilebilirdi. Bu genç gazeteci benim bile dikkatimi çekti. Neyle mi? "Türkiyeliler" kelimesini fazla kulllanmasıyla.. Günay'a "Türkler" lafını tercih etmesini salık veririm.

Turist gibiler

Demirören Grubu'nda gidip-gelmeleriyle ünlenen Buket Aydın'a da dikkat ettim. İlginç görüntüler sergiledi. Önce sarışın bir hanımla başladı. Daha sonra bu sayıyı artırdı. Ne mi yaptı? Elindeki pahalı telefonuyla selfi -özçekim- yaptı durdu. Anlaşılan Buket, gazetecilikten çok hatıra fotoğrafı çektirmekle meşgul.

Haber merkezi Başkanlığı görevinde eski Türkiye Güzellerini görünce sakın şaşırmayın. Kanal-D'ye önereceğim isim be-İN Sports'un Çağıl Özge Özkul'u. "Boy pos onda, Kaş göz onda..." tıpkı şarkıdaki gibi.

Defne kaçırdı

Bir de hatırlatma yapayım. Defne Samyeli yıllar önce tam böylesi bir makama gelirken son anda meslek değiştirmişti. Benim kanaatim habercilikte ısrar etse bugün çoktan Kanal-D'nin CEO'suydu. Herhalde gırgır ve gırgırcılardan hoşlanması bu şansı tepmesinde nedendi.

Burada kalanlar

Arkası yarına dönüşen Türk-ABD ilişkilerinin yeni bölümü 3-4 Aralık'ta. O tarihte Londra'da NATO Zirvesi var. Erdoğan'ın azaltılmış ekibinde kalanlar bakalım kimler olacak? Uçakta yer alıp hatıra pozu verecekler içinde yine aynı tipler olacağını sanıyorum. Belki bu kez Merve Şebnem Oruç'u da davet ederler. Bu defa burada kaldı ama yandaşlık görevini mükemmel yerine getirdi.

Değişim

Hadi Özışık'ı yıllardır görmedim. Sadece ekrandan takip edebiliyorum. Öyle bir  hale geldi ki, "Erdoğan yandaşlığı"nda kesinlikle ilk 3'e girer. Kendisi İstanbul'daydı ama ilginç laflar etti. Erdoğan-Trump zirvesi umurunda değildi. Devamlı Kemal Kılıçdaroğlu'na saldırdı. Bir internet sitesiyle başlayan gelişim, dönüşüm ve değişime kadar uzanabiliyor.

Alan var mı?

Prof. Dr. Mehmet Şahin'i gerçekten seviyorum. En beklenmedik anda espriyi patlatıyor. "Türkiyenin terörle mücadelesi"ni anlatan kitapçığı üzerinde de durdu. sormak istiyorum; bu özel çalışmayı alıp götüren bir senatör ismi verebilir mi?.. Hepsi masada kaldı.

Birşey çıkmaz diyenler

İstanbul ekibinden olup uzağı iyi görenlerden de söz etmek şart. Ekran değiştiren Uluç Özülker, Mithat Baydur, Burak Küntay ve Kürşad Zorlu; "Bu maç 0-0 biter" diyerek İddaa'larını doldurdular. Sonuç aynen öyle oldu. Onların kuponları fazla para vermedi ama prestij kazanmayı sürdürdüler.

Yeni yıldız

Emine Erdoğan'a dikkat edenler ondaki gelişmeyi farkediyordur. Muhterem eşleri 17 yıl sonrası hâlâ çift tercümanla çalışıyor. Hanımefendi ise takır takır İngilizce konuşuyor. Buna First Lady Melania Trump bile şaşırdı.

Hatırlatma

Emine Erdoğan ayrıca geçmişteki cumhurbaşkanı eşlerine de benzemiyor. "Atıksız toplum"dan "Okuma yazma seferberliği"ne vb. tüm önemli etkinliklerde de en önde. Hac'dan Zemzem'le dönüp Günay'da şarap içenlere şahit olduktan sonra gözümde daha fazla büyümekte.

GÜNÜN SÖZÜ

Gücendirmeyi göze alamayan kişi dürüst olamaz Thomas Paine

 

Yazarın Diğer Yazıları