ABD'de yaptırım çıkmazı

ABD'de yaptırım çıkmazı
ABD Başkanı Trump, Türkiye'ye yönelik yaptırımların kaldırılması talimatını verdiğini ifade ederken, Suriye Temsilcisi Jeffrey yaptırımların kalacağını belirtti. Öte yandan CNN muhabiri Ryan Browne de Kongre'nin yeni yaptırımları görüşeceğini bildirdi.

ABD Başkanı Donald Trump, Türkiye ile yapılan güvenli bölge anlaşmasının başarıyla sonuçlandığını açıklarken, Türkiye'ye yönelik yaptırımların da sona ermesi talimatı verdiğini duyurmuştu.

Buna karşın, ABD'nin Suriye Özel Temsilcisi James Jeffrey ise yaptırımların devam edeceğini savundu. Jeffrey, ABD'nin Barış Pınarı Harekatı nedeniyle Türkiye'ye uyguladığı yaptırımların kalacağını ve Ankara'nın tutumunun değişmemesi halinde yeni yaptırım uygulanmasının ihtimal dahilinde olduğunu belirtti.

"GÖZLER KONGREDE"

Öte yandan CNN International'ın savunma muhabiri Ryan Browne ise tüm gözlerin ABD Kongresi'nde olduğunu belirtti.

Browne, Türkiye'nin PKK/YPG'ye yönelik yeni bir hamle yapması durumunda kaldırılanlardan daha güçlü yaptırımların uygulanmasına yönelik önergenin Kongre'de görüşüleceğini ifade etti.

TRUMP NE DEMİŞTİ?

Trump, "Türkiye hükümeti sabah saatlerinde Suriye'deki operasyonlarını durdurduğunu bize bildirdi. Biz de yaptırımları kaldıracağız" ifadelerini kullanmıştı.

Trump, sözlerinin devamında ise Türkiye'nin yükümlülüklerini yerine getirmemesi durumunda yaptırımların yeniden uygulanabileceğini söyledi.

İlgili Haberler