ABD’deki kritik Hakan Atilla duruşması bugün

ABD’deki kritik Hakan Atilla duruşması bugün
Halkbank eski Genel Müdür Yardımcısı Hakan Atilla’nın ABD’de aldığı ve hapis yattığı 32 aylık hapis cezası hakkında yaptığı temyiz başvurusunun duruşması bugün New York’ta görülecek

New York Güney Bölgesi Federal Mahkemesinde yargılandıktan sonra, 32 ay hapis cezasına çarptırılan ve geçtiğimiz Temmuz ayında tahliye olup Türkiye’ye dönen Borsa İstanbul’da (BİST) görevlendirilen eski Halkbank Genel Müdür Yardımcısı Hakan Atilla’nın temyiz başvuruyla ilgili duruşma bugün New York’ta yapılacak.

Amerika’nın Sesi’nden Can Kamiloğlu’nun haberine göre, New York İkinci Bölge İstinaf Mahkemesi’nde görülecek olan temyiz duruşmasında, Atilla’nın hakkındaki iddianamenin düşürülmesi ve New York Güney Bölgesi Federal Mahkemesi Hakimi Richard Berman’ın aleyhine verdiği 32 aylık hapis cezası kararının bozulması talebi değerlendirilecek.

Temyiz duruşmasına katılacak olan Atilla’nın Avukatı Uzun, beklentilerinin temyiz mahkemesinin hapis cezası kararını bozması ve iddianamenin reddi yönünde bir karar çıkması olduğunu söyledi.

Temyiz duruşmasında kararın açıklanabileceğini belirten Uzun, “Taleplerimiz konusunda mahkeme bir karar verebilir ancak teknik olarak daha çok duruşma yapıldıktan bir süre sonra mahkeme hükmünü gerekçeli kararıyla açıklıyor” dedi.

Atilla’nın temyiz mahkemesine yaptığı başvurunun ardından savcılık, hakimin verdiği hapis cezasını az bulduğu gerekçesiyle kararın bozulması talebinde başvuruda bulunmuş, dava karşılıklı temyiz talepleriyle bir süre devam etmişti.

New York Güney Bölgesi Başsavcısı Geoffrey Steven Berman imzasıyla daha sonra temyiz mahkemesine yapılan başvuruda, Atilla’nın hapis cezasının az olduğu iddiasıyla kararın bozulmasıyla ilgili yaptıkları başvuru geri çekilmiş, mahkemeden sadece suçun sabit olduğunu belirterek bu cezanın onanması istenmişti.