ABD'deki Türk doktor: Corona virüs vakası çok daha fazla

ABD'deki Türk doktor: Corona virüs vakası çok daha fazla
New York’taki Columbia Üniversitesi Öğretim Üyesi ve Alerji ve İmmünoloji Klinik Direktörü Dr. Yeşim Demirdağ, corona virüs vaka sayısının 100 bini aştığını ve salgın konusunda bilinmeyenlerin çok fazla olduğunu belirtti.

New York’taki Columbia Üniversitesi Öğretim Üyesi ve Alerji ve İmmünoloji Klinik Direktörü Dr. Yeşim Demirdağ, corona virüs salgınına ilişkin açıklamalarda bulundu. Maske takmanın corona virüs salgınından korumayacağını belirten Dr. Yeşim Demirdağ, “Maske hiçbir işe yaramaz sizi korumaz. Maskenin amacı hasta bir kişinin öksürdüğü zaman damlacıkların uzaklara yayılmasını engellemek için yoksa asla sizi korumaz” dedi.

Amerika’nın Sesi’nde yer alan habere göre, Dr. Demirdağ, dünyada tespit edilen corona virüsü sayısının 100 bini aştığı salgın konusunda bilinmeyenlerin çok olduğunu ama bildiklerimizle kendimizi hazırlayabileceğimizi söyledi.

"HAFİF VAKA ÇOK ÇOK DAHA FAZLA"

Corona virüs vaka sayısının çok daha fazla olduğunu söyleyen Dr. Demirdağ, “Bizim bildiğimiz sayılar test edilen sayılar. Büyük ihtimalle hafif vaka çok çok daha fazla. Bunların sayısını birleştiriyoruz. Ölüm riski yüzde 3 civarı bu büyük ihtimalle daha yüksek bir risk. Özellikle çocuklarda hafif vakalar olduğunu düşünüyoruz. Test olmadan hafif şekilde geçiriyorlar. Ateşi ve solunum sıkıntısı olmayanları, her boğazım ağrıyor burnum akıyor diyeni test etmiyoruz” dedi.

“İNSANLARLA FİZİKİ MESAFEYİ ARTTIRIN”

Corona virüs salgınına ilişkin yapılması gerekenleri açıklayan Demirdağ, “ İki haftalık i̇ki hafta kuluçka dönemi ortalama ama bu başka biri için beş gün olabilir bir başka hasta için 20 gün olabilir. Bunu bilmiyoruz. Semptomlar başlamadan önce bile bulaşıcı olabiliyor bu hastalık. Virüsten korunmak için insanlarla aranızdaki fiziki mesafeyi arttırın. Uzun süre aynı kapalı ortamda bulunmayın. Ellerinizi yıkayın ve yüzünüze dokunmayın. Bu bütün solunum yoluyla bulaşan hastalıklar için geçerli” tavsiyesinde bulundu.

“HİÇBİR YARARI YOK”

Ellerin sık sık yıkanması gerektiğini söylenen Demirdağ, “Maske taktığınız zaman çıkarmamanız lazım. Maskeyi takıp arada çıkarıp ağzımıza bir şeyler atıp tekrar takmakta olmaz. Taktığınızda düzenli ve sürekli takın ama hastaysanız takın. Korumak için hiçbir yararı yok. Yıkayabildiğimiz kadar uzun süre ellerinizi sabunla yıkayın günde 20-30 kere yıkamamız gerekiyor” dedİ.