ABD'den flaş Kudüs adımı

ABD'den flaş Kudüs adımı
ABD Başkanı Donald Trump, büyükelçiliği Tel Aviv'den Kudüs'e taşıyarak Kudüs'ü 'İsrail'in başkenti' olarak tanıma yönünde harekete geçti.

Beyaz Saray ve Filistin medyası, ABD Başkanı Trump'ın, Abbas, Abdullah ve İsrail Başbakanı Benyamin Netanyahu'yu telefonla arayarak ABD'nin İsrail Büyükelçiliği'ni Kudüs'e taşıma planıyla ilgili bilgi verdiğini duyurdu.

ABBAS TRUMP'I UYARDI

Abbas'ın sözcüsü, Trump'ın elçiliği taşımayı planladığını söylediğini, Filistin liderinin ise bunun çok tehlikeli sonuçları olacağı uyarısı yaptığını aktardı. 

BAŞKA GÖRÜŞMELER DE YAPACAK

Beyaz Saray Sözcüsü Sarah Huckabee Sanders, Trump'ın bu görüşmeleriyle ilgili daha sonra bilgi vereceklerini duyurdu. Sanders, Başkan'ın muhtemelen başka muhataplarıyla da konuyu görüşeceğini söyledi, ama bu görüşmeler teyit edilmediğinden diğer muhatapları açıklamadı.

TEL AVİV SÜRESİ DOLDU

ABD'nin, Birleşmiş Milletler kararlarını çiğneyerek, Kudüs'ü 'İsrail'in başkenti' olarak tanıması halinde Ortadoğu'nun daha da karışması bekleniyor. Trump yönetimi, pazartesi günü yaptığı açıklamada, elçiliği Kudüs'ü taşıyıp taşımama konusunda henüz karar almadıklarını söylemişti. Ancak Trump, elçiliğin Tel Aviv'de kalabilmesi için her 6 ayda bir imzalaması gereken belgeyi pazartesi günü mühleti dolmasına rağmen imzalamamıştı.