İşte Ruşen Çakır’ın ABD’den maaş alanları yerden yere vurduğu haberi

İşte Ruşen Çakır’ın ABD’den maaş alanları yerden yere vurduğu haberi
ABD’den fon aldığı ortaya çıkan Ruşen Çakır’ın, 16 yıl önce ABD’den fon almayı “Gazetecilik kisvesi altında psikolojik savaş” olarak tanımladığı ve durumu eleştirdiği ortaya çıktı.

ABD’den fon aldığı ortaya çıkmıştı. İşte Ruşen Çakır’ın ABD’den maaş alanları yerden yere vurduğu haberi

ABD merkezli bir vakıf olan Chrest Foundation''ın Türkiye''deki bazı medya ve sivil toplum kuruluşlarına yaptığı hibe yardımlarını açıklaması gündemde bomba etkisi yarattı. ABD fonlarının yankıları sürerken toplam 476 bin 720 dolarla en fazla desteği alan Medyascope''un kurucusu Ruşen Çakır''ın 16 yıl önce manşet olan “Basın Skandalı” haberi ortaya çıktı. Çakır, o tarihteki haberinde ABD’den fon almayı “Gazetecilik kisvesi altında psikolojik savaş” olarak nitelendiriyor.

Vatan’da 7 Şubat 2005 tarihinde yayınlanan haberinde, “… Pentagon''un 50 gazeteciyi maaşa bağlayıp Amerika lehine yazılar yazdırdığını, aralarında 4 de Türk gazetecinin olduğunu” duyuran Ruşen Çakır, duruma “Amerikan basını kendi ordusunun psikolojik savaş için yabancı gazetecilere telif ödemesini yerden yere vururken ve Pentagon olayla ilgili soruşturma açarken, başta bu sitede para karşılığı yazanlar olmak üzere Türkiye''de bazı gazeteciler, ‘Ne olmuş yani?'' diyebiliyorlar” ifadelerini kullanmıştı.

O tarihte, Pentagon’dan fon almayı “Gazetecilik kisvesi altında psikolojik savaş” olarak nitelendiren Çakır, “Bazı meslektaşlarımın enerjilerini, hem de çok ucuza, Amerikan ordusu için seferber etmiş olmaları ağırıma gidiyor. Bu arkadaşlar, dünyada birçok örneği görüldüğü gibi, özür dileyip gazeteciliği bırakmalıdırlar. Kendilerini acındırmaya çalışmayı bırakıp böyle onurlu bir yol seçerlerse Türkiye''ye bir yararları olur” diye yazmıştı.

İlgili Haberler