ABD’den İdlib açıklaması: Türkiye ile çatışma riski artıyor

ABD’den İdlib açıklaması: Türkiye ile çatışma riski artıyor
ABD Dışişleri Bakanı Mike Pompeo, İdlib’de yaşananlara değinerek, “Rejimin yaptığı saldırılar, NATO müttefikimiz Türkiye ile çatışma riskini arttırmaktadır. Türkiye ile neler yapabileceğimizi görmek için beraber çalışıyoruz" ifadelerini kullandı.

ABD Dışişleri Bakanı Mike Pompeo, ABD Dışişleri Bakanlığı’nda gündeme ilişkin açıklamalarda bulundu. Rusya’nın Suriye’de Esad’la birlikte olduğunu belirten Mike Pompeo, “Türkiye ile neler yapabileceğimizi görmek için beraber çalışıyoruz” dedi.

"TÜRKİYE İLE ÇATIŞMA RİSKİNİ ARTTIRMAKTA"

İdlib’de yaşanan krize değişinen ABD’li Bakan Pompeo, rejimin yaptığı saldırıların Türkiye ile çatışma riskini arttırdığını belirterek, “Rejimin yaptığı saldırılar NATO müttefikimiz Turkiye ile çatışma riskini arttırmaktadır. Cevap, Birleşmiş Milletler Güvenlik Konseyi'nin (BMGK) 2254 sayılı kararı uyarınca daimi bir ateşkes ve BM liderliğindeki müzakerelerdir. Başkan (Donald) Trump'ın da salı günü belirttiği gibi Türkiye ile neler yapabileceğimizi görmek için beraber çalışıyoruz” ifadelerini kullandı.

Pompeo ayrıca, ABD yönetiminin Ankara ile ortak hareket etmenin imkanları ile ilgili görüşmeler yaptığını da ifade etti.