ABD'den tepki çeken tarım teklifi

ABD'den tepki çeken tarım teklifi
ABD Adana Konsolosu Alejandro Hoot Baez, beraberindeki heyetin Çiftçiler Birliği'nde bulunduğu temaslarda "Yardım" teklifi götürmesi tartışmalara neden oldu.

ABD Adana Konsolosu Alejandro Hoot Baez, beraberinde ABD Ankara Büyükelçiliği Ekonomi Müsteşarı Erika Olson ile ilginç birtakım ziyaretlerde bulundu.

Milli Gazete'nin haberine göre, Amerikan heyeti, tarımsal üretimimizin en önemli üslerinden Adana’da 1930 yılında kurulan Türkiye’nin ilk Çiftçiler Birliği’ni ziyaret etti. Ziyarette “Amerika’nın yardım teklifi” konuşuldu.

ABD Adana Konsolosu Alejandro Hoot Baez, beraberinde ABD Ankara Büyükelçiliği Ekonomi Müsteşarı Erika Olson ile Adana Çiftçiler Birliği’ni ziyaret etti. Adana Çiftçiler Birliği Başkanı Mutlu Doğru, Başkan Yardımcısı Prof. Dr. Bülent Özekici, Genel Sekreter Oana Çorat, Yönetim Kurulu üyeleri Mehmet Yücel Ener, Sinem Özkan Başlamışlı, Ahmet Yasin Milli ve Ali Homurlu tarafından konuk edilen Konsolos Baez ile Eknomi Müsteşarı Olson, Adana tarımı ile ilgili bilgi aldılar.

TÜRKİYE’NİN EN ÖNEMLİ TARIM MERKEZİ

Başkan Mutlu Doğru, 88 yıl önce, 1 Ekim 1930 tarihinde kurulan Adana Çiftçiler Birliği’nin, Türkiye’nin ilk çiftçi örgütü olduğunu söyledi. Doğru, birliğin, Türkiye’nin en önemli tarım merkezleri arasında yer alan Adana’da çiftçinin sözcüsü durumunda olduğunu kaydetti. ABD Konsolosu Alejandro Hoot Baez de, ABD ve Türkiye arasında tarım konusunda her türlü işbirliğine hazır olduklarını, bu konularda beraber çalışmak istediklerini belirtti.